Ansvar

Ansvarsfulla lån

Profilkredit arbetar med ansvarsfull långivning och här under ger vi en inblick i hur vi försöker att skapa ansvar inom lånebranschen.

Marknadsföring

Hos Profilkredit är det viktigt att ge potentiella och existerande kunder realistiska och användbara råd och information kring de lån vi erbjuder:

  • Om du tvivlar på att du kan betala tillbaka ditt lån, vill vi aldrig rekommendera dig att ta ett lån hos Profilkredit.
  • Vi lånar endast ut pengar till kortsiktigt bruk.
  • Efter ett par dagar skickar vi ett mail till de kunder som har tagit ett lån, där vi upplyser dem om att de kan ge en recension om oss på Trustpilot. Det gör vi för att ge personer möjlighet att dela deras upplevelser med vår service till andra potentiella kunder.

Kreditvärdering

När du ansöker om ett lån hos Profilkredit, gör vi en automatisk kreditvärdering. Denna värdering sker i relation till både nya och befintliga kunder.

Innan du får ett lån godkänt hos oss, ska följande vara gällande:

  • Du ska vara minst 20 år och myndig
  • Du ska ha ett svenskt personnummer och folkbokföringsadress
  • Du får inte vara registrerad hos Kronofogden
  • Du får inte ha betalningsanmärkningar
  • Du får inte redan ha ett aktivt lån hos Profilkredit

Utöver dessa förhållanden gäller även följande:
Ansökanden kan vid första lånet låna upp till 5.000 kr. Efter det stiger beloppsgränsen vid varje lån som betalats tillbaka framgångsrikt. Vår maximala lånebeloppsgräns är 20.000 kr.

Kreditstatus

Vid ansökningen för ett lån hos Profilkredit, ger du samtycke till, att vi gör en kreditvärdering av dig. På detta vis kan vi styrka vår kundkännedom och lära känna våra kunder bättre.

Låneprocessen hos Profilkredit

Du har alltid tillgång till din betalningsinformation och faktura via ditt konto. Där har du även möjlighet för att förlänga eller lösa ditt lån och rätta dina personliga upplysningar. Du kommer löpande bli informerad via sms och e-mail kring datumet du ska betala tillbaka, så att du undviker påminnelseavgifter. Vår kundservice är hjälpsamma med alla frågor rörande ditt lån våra tjänster.

Säkerhetsnät

Hos Profilkredit säkrar vi våra kunder på bästa möjliga sätt. Vi tar kontakt med kunder, som vill förlänga sina lån och försöker att ge råd till en bra lösning för att ha möjlighet att betala tillbaka.

Vid tillfälle av saknad återbetalning, skickar vi saken till inkasso, så att kunden inte kan skuldsätta sig ytterligare.