Banklån eller onlinelån hos Profilkredit?

Banklån eller online lån hos Profilkredit?

Är du osäker på om du ska ta ett banklån eller ett online lån? Det kan vara svårt att bestämma sig eftersom det är en stor skillnad mellan de olika typer av lån som existerar. Det viktigaste är att du väljer det lån som passar dina behov. 

Vad är skillnaden mellan ett banklån och ett online lån?

Det finns en stor skillnad mellan ett traditionellt banklån och ett online lån.

När du ansöker om ett banklån är det en betydligt längre process än ett vanligt online lån. Du kan dessutom behöva gå till bankmöten där du träffar en bankrådgivare som granskar din ekonomiska situation. I vissa sammanhang kan det vara ett krav att en bankrådgivare bedömer din ekonomi och avgör ifall du kan ta ett lån. Ifall du väljer att ansöka om ett online lån hos oss behöver du inte oroa dig om några möten, ställa någon säkerhet eller en lång låneprocess.

Vid ansökan av ett onlinelån blir du inte efterfrågad vad pengarna kommer användas till. Ansöker du efter banklån är det ett krav att berätta vad din avsikt med pengarna är.

Fördelarna med ett online lån

Vi har gjort en lista över fördelarna med ett online lån. Läs dem här:

 •    Du behöver inte träffa en bankrådgivare
 •    Ansök efter ett lån när som helst under dygnet
 •    Direkt utbetalning vid ett godkänt lån
 •    Låneprocessen sker online så du kan ansöka efter ett lån hemifrån
 •    Vi kräver inte att du ställer säkerhet för lånet
 •    Låneprocessen tar bara några minuter

Hur mycket kan du låna online?

Det finns många olika lån att välja mellan. Du har säkert hört talas om snabblån, minilån, konsumentlån eller privatlån. Kärt barn har många namn. Det är vanligt för denna sortens lån att låneprocessen är snabb och enkel att genomföra.

Profilkredit erbjuder lån från 10 000 kr till 50 000 kr, utan att fråga om vad du ska använda pengarna till. Exempelvis kanske behöver du en ny dator, resa eller betala en oförutsedd utgift. Det vill säga att oavsett anledningen till att du behöver pengar så kommer vi inte lägga oss i. Låna pengar hos Profilkredit och få dessutom ett enkelt lån med en fast ränta under hela låneperioden.

Banklån eller online lån? Få den bästa låneprocessen online

Låneansökan görs via hemsidan och om det skulle uppstå några frågor finns vår kundservice tillgänglig för att svara på alla frågor. Du får svar på din ansökan direkt om du har blivit godkänd eller nekad och därefter kan vi utbetala pengarna direkt.

Processen ser ut så här:

 •    Ange ditt lånebelopp
 •    BankID legitimation
 •    Svar på din ansökan 
 •    Direktutbetalning till ditt bankkonto 

Banklån eller online lån? Slipp att ställa säkerhet

Det är inte ovanligt att när du tar ett banklån kräver banken att du ställer säkerhet för ditt lån. Att ställa säkerhet för en skuld innebär att ifall du inte betalar tillbaka din skuld kommer din säkerhet beslagtas. Du kan välja att ha en bil, båt eller ett hus som säkerhet. När du lånar pengar online är det oftast inget krav att ställa säkerhet för ditt lån och det är det inte heller hos Profilkredit. Vi vill försäkra oss om att du känner dig bekväm under låneprocessen och därav behöver du inte heller förklara varför du behöver pengar.

Banklån - Detta bör du tänka på när du tar ett lån

När du letar efter ett passande lån finns det vissa saker relevanta till lånet som är viktiga att känna till. Dessa kostnader är viktiga att lägga märke till så du vet vad lånet kommer att kosta dig.

 •    Uppläggningsavgift
 •    Ränta
 •    Effektiv ränta

Ifall du hittar ett lån utan någon uppläggningsavgift borde du alltid kontrollera vad räntan är. Det kan vara en stor skillnad på räntan beroende på vilken bank eller långivare du går till. Du bör alltid hålla koll på den effektiva räntan. Den effektiva räntan visar dig den årliga procentsatsen som du ska betala på lånet.

Jämför alternativet och välj det som passar dig bäst

Kort sagt är det beroende på de behov du har samt villkoren som erbjuds av företaget. Ett banklån kan passa dina behov bättre om du har behov av att låna ett högre belopp med en längre återbetalningsperiod. Å andra sidan kan ett onlinelån under en kortare period vara ett mer flexibelt alternativ för dig som vill ha ett lån snabbt. Du kan själv bestämma om du vill betala tillbaka det direkt eller återbetala över 24 månader.

Profilkredit erbjuder onlinelån med direktutbetalningar och snabba handläggningar. Välj det belopp som passar dig bäst och få svar omedelbart. Svårare än så är det inte.

Intresserad av att ansöka om ett onlinelån? Ansök om ett lån upp till 50 000 kr här.