5 billiga resmål

Letar du efter billiga resmål? Då har du kommit till rätt ställe. Vi har samlat olika tips till dig som vill resa sparsamt men fortfarande nöja dig. Läs vidare för att ta reda på hur du kan få ut det mesta av pengarna.

Billiga och bra resmål

Om du vill behålla pengarna i plånboken längre än vanligt när du åker på semester är det en bra idé att leta efter billiga destinationer. Detta innebär att du ska leta efter billiga hotell, flygbiljetter men även hålla utkik på kostnaderna så som mat och aktiviteter.

Ett viktigt tips är att förbereda sig ekonomiskt inför resan med en valutaomvandlare så att du kan planera din budget ordentligt och undvika oförutsedda utgifter. Vi rekommenderar hemsidan valutaomvandlare för en snabb och enkel hantering.

Det blir inte en billig resa bara för att flygbiljetterna är billiga, det är viktigt att hålla koll resterande kostnader, som både hotell och mat.

Vi har samlat de billigaste resmålen där du får ut det mesta av dina pengar. Läs vidare och boka din semester direkt!

Polen

Vill du resa men fortfarande ta hand om din ekonomi på bästa sätt? Då rekommenderar vi att du semestrar i Polen. Landet är ett relativt populärt resmål men även väldigt billigt. Kostnaderna för boende, kollektivtrafik samt mat är otroligt billigt i Polen. Storstaden Krakow kan vara ett smartare och billigare val ifall du funderar på att semestra i Prag eller Berlin.

Polen har en intressant historia och är definitivt värt ett besök. Landet erbjuder något för allas smaker. Man kan åka dit som storstadssemester, solsemester vid stranden eller skidsemester.  

Resan till Polen är billig, med flyg kan det kosta dig som mest 1.000 kr tur och retur och som billigast 500 kr.

Montenegro

Landet Montenegro är ett orört paradis i Balkan och gränsar Albanien till söder och Kroatien till norr. Landet blev självständigt 2006 men har trots det en väldigt gammal och intressant historia. Idag är landet främst igenkänt som en sommardestination för de flesta. De kändaste semesteröarna i landet är bland annat Budva, Kotor och Tivat.

Semesterön Budva kan anses vara en mysig småstad men även den perfekta strandsemestern. I norr finns det berg med skidanläggningar under halvåret och under sommaren kan man ta sig till kusten för att njuta vid stranden.

Montenegro är det perfekta landet för dig som vill uppleva lite lyx medans du fortfarande tar hand om plånboken.  

Prag

Prag är en av Europas mest populära turistområden och Tjeckiens huvudstad. Förutom att staden är lätt att ta sig till och är generellt billig så har den mycket att erbjuda. Prags välkända gator har ett rykte för att vara mysiga och vackra. Åker man till Prag är en stor del av resan att uppleva deras välbevarade medeltida byggnader, populära krogar samt vackra kyrkor.

Trots att det är ett relativt populärt resmål är priserna överraskande låga i jämförelse med andra storstäder.

Vi rekommenderar att du reser inte reser under högsäsong så du kan utnyttja de lägre priserna. Då kan kostnaderna ligga omkring 600 kr för flygbiljetter och enbart 90 kr per övernattning. Detta billiga resmål är idealt för dig som vill spara dina pengar medans du får en ordentlig upplevelse.

Ungern

En resa till Budapest i Ungern är ett måste. Det är både billigt att bo i staden samt att ta sig dit. Landet har mycket att erbjuda med en varierande miljö. Som sagt så är kostnaderna låga, en måltid kostar omkring 25 kr och en tågbiljett 13 kr. Billigare än det blir det inte.

Småbyarna runt Budapest är värda att se och nära till Balantonsjön i västra delen av Ungern. Sjön är den största i Europa samt ett populärt resmål för familjer.

En övernattning på ett hotell kostar omkring 150 kr per natt. Dessutom kan du köpa din flygbiljett hem för under 500 kr. Om du letar efter ett billigt resmål är Ungern den perfekta destinationen för dig.  

Bulgarien

Bulgariens populära turiststäder vid Svarta havet har varit en lockande destination för turister. Landets popularitet kan ha sin grund i likheterna med andra soldestinationer som Spanien, men vänligare mot plånboken.

Bulgarien har vackra stränder och populära områden för turister. Om du inte är särskilt förtjust i en solsemester har du även möjligheten att åka på storstadssemester, och allt i samma land! Huvudstaden Sofia är den näst äldsta staden i Bulgarien med en massa historia och intressanta museer. Planerar du att resa till Bulgarien rekommenderar vi att du åker till östra delen av landet för de billigaste priserna.

5 bra råd för att hitta det billigaste resmålet

  • Om du planerar att resa utomlands är det en bra idé att hålla koll på valutakursen så du inte spenderar mer än planerat
  • Har du möjligheten att boka din resa i god tid är det en bra idé då du kan spara pengar om du är ute i god tid. De billigaste och bästa sommar resmålen försvinner redan i Januari och därför är det viktigt att planera och boka direkt om du vill resa i sommar.
  • Det är viktigt att hålla koll på de totala kostnaderna för resan. Trots att flygbiljetterna till ditt resmål är billiga innebär det inte att hela resan blir billig. Då är det viktigt att räkna med kostnaderna för boendet samt ytterligare kostnader som mat och aktiviteter. Därför är det viktigt att räkna ihop kostnaderna innan du bokar en biljett.
  • Om du har möjlighet att resa utanför högsäsong rekommenderar vi det starkt. De dyraste säsongerna att resa under är skolloven. Vill du resa under en sommarmånad är Juni den billigaste månaden att resa i.
  • Många svenskar väljer att även köra istället för att flyga till deras resmål. Detta kan vara ett bra alternativ för den som även uppskattar tiden resan till destinationen tar. Det kan även vara ett billigare alternativ.  

Få råd till din nästa semester

Vill du resa men har inte tillräckligt med pengar till din nästa semester? Hos Profilkredit kan du låna upp till 50.000 kr till precis vad du vill. Kanske du behöver pengar för flygbiljetter, aktiviteter under semester eller så vill du helt enkelt unna dig under semestern. Det finns många alternativ.

Profilkredit erbjuder lån från 10.000 kr upp till 50.000 kr. Du får dina pengar utbetalda direkt och ansökningsprocessen tar enbart några minuter att göra klart.