Bra musiktjänster! Vi har samlat våra bästa tips

Streaming och olika musiktjänster har blivit en oundviklig del av många människors liv och vardag. Vi har samlat en lista över de bästa musiktjänsterna på marknaden just nu till dig. Läs vidare för att försäkra dig om att du får den bästa dealen och att du håller koll på de senaste trenderna.

Gratis musiktjänster

Musiktjänsternas utbud har exploderat de senaste åren. Majoriteten av alla musiktjänster har ett månadsabonnemang på mellan 99 kr och 199 kr. Nedan kan du läsa mer om musiktjänster som du kan använda gratis:

  • Spotify
  • Google Play
  • Deezer

Musiktjänsterna som erbjuder en gratisversion brukar ha begränsade valmöjligheter som att inte kunna välja vilken låt man vill lyssna på, sämre ljudkvalitet eller reklam man inte kan hoppa över. Nästan alla musiktjänster erbjuder även en provperiod på ungefär 30 dagar för att man ska kunna uppleva premiumversionen och bestämma sig därefter vad som passar en bäst.

Topp 6 musiktjänster

1. Spotify

Spotify är en av världens kändaste och populäraste musiktjänster på marknaden. Musiktjänsten har en bra variation mellan olika musiksmaker och erbjuder över 35 miljoner låtar. Spotify är även välkänt för att ha ett användarvänligt gränssnitt och goda ljudkvalitet. Förutom det kan du även använda Spotify på nästan vilken enhet som helst.

Denna musiktjänsten erbjuder både en gratisversion samt en premiumversion. Gratisversionen har både visuella och ljud reklamer. Premiumversionen kostar 99kr/mån.

2. Apple Music

Apple Music lanserades 2014 och är Apples svar på en online musiktjänst. Musiktjänsten har ett brett urval på över 35 miljoner låtar, inklusive Taylor Swifts album som inte går att hitta på Spotify.

Apple Music har tidigare kritiserats för att inte ha ett tillräckligt bra gränssnitt. Men har sen dess förbättrats och idag står de som en av de bästa och mest användarvänliga gränssnitten.

Apple Music erbjuder en provperiod på 2 månader och därefter kostar månadsabonnemanget 99kr/mån. Denna musiktjänst erbjuder ingen gratisversion.

3. TIDAL

Många musiktjänster liknar varandra, men då finns det TIDAL. Musiktjänsten Tidal sticker ut från sina konkurrenter. TIDAL ägs av rapparen Jay Z och är den enda artistägda plattformen i världen. Det som sticker ut med TIDAL är att det är den enda musiktjänsten som har tillgång till Beyoncés album ”Lemonade”.

Musiktjänsten är även känd för sina HD-musikvideor och möjligheten att lyssna på låtarna i Cd-kvalitet.

TIDAL erbjuder en provperiod på 30 dagar men därefter kostar ett HIFI-prenumeration 199kr/mån eller ett vanligt abonnemang 99kr/mån.

4. Google Play Music

Google har skapat Google Play Music och tjänsten har över 35 miljoner låtar och en utmärkt kvalitet på ljudet. Förutom sitt omfångsrika utbud har musiktjänsten en funktion där du kan ladda upp till 50 000 låtar till dig egna dator och lyssna på dem gratis när du använder programmet.

Google Play Music erbjuder en gratis provperiod på 4 månader och därefter 99kr/mån.

5. Napster

Under 2000-talet var Napster en illegal fildelningstjänst och fick stänga ner deras verksamhet för att inte bli stämda. 2005 återkom Napster som en laglig musiktjänst och har sen dess erbjudit musikförsäljning som vilken annan musiktjänst med över 40 miljoner låtar att välja mellan.

Det finns en nackdel med Napster och det är att kvalitén på vissa låtar kan vara sämre än resten. Napster har inte heller en gratisversion som Google Play Music eller Spotify och månadsabonnemangen kostar 99 kr.

6. Deezer

Deezer är en av de äldre musiktjänsterna med mer än 9 års erfarenhet med sig. Musiktjänsten liknar Spotify på några sätt eftersom Deezer även har en gratisversion men trots detta är Spotify oftare föredraget än Deezer.

Deezer erbjuder mer än 40 miljoner låtar med bra ljudkvalitet och går att användas på nästintill alla dina enheter. Den enda nackdelen är att musiktjänsten inte har den bästa användargränssnitten och detta kan komplicera upplevelsen.

Ett abonnemang hos Deezer kostar 99kr/mån.

musiktjänsterna

Varför är musiktjänster så populära?

När du använder dig av en musiktjänst behöver du inte vänta på att din favoritlåt ska spelas eller vänta tills reklamen är över för att kunna lyssna vidare. Musiktjänsten hjälper dig bestämma vilken genre du vill lyssna på, informerar dig om ny musik samt anpassar speciella spellistor just för dig beroende på dina sökningar, årstid och högtider.

Få råd till de musiktjänster du drömmer om

Vill du ha möjligheten till att lyssna på all musik du vill men har inte råd med de månatliga betalningarna? Du kanske också vill passa på att köpa konsertbiljetter? På Profilkredit kan vi hjälpa dig uppnå dina drömmar. Du kan låna från 10 000 till 50 000 kr och få dina pengar direkt här.

Nöjda kunder hos profilkredit?

Här här kan du läsa om våra kundomdömen.