FAQ

Har du frågor, eller något du inte kan hitta svaren på?

 Se här under om du kan hitta svaren på just dina frågor. Om du inte hittar det svar du letar efter,
är du välkommen att kontakta vår kundservice via mail eller telefon.

Ansökan

Kan jag ta flera lån samtidigt?
Nej, det är inte möjligt att ta flera lån hos Profilkredit samtidigt. Först när du har betalt tillbaka ditt nuvarande lån, kan du ansöka om ett nytt lån.
Varför ska det gå tid mellan ansökan och godkännelsen av lånet?
Efter det att du har ansökt om att låna pengar, ska du därefter godkänna lånet. Detta är för att kunna försäkra att du har haft möjlighet att överväga lånet, så att det inte bara är ett spontant beslut.
Hur mycket kan jag låna?

Hos Profilkredit.se kan du maximalt låna 5.000 kr första gången. När du har betalt tillbaka ditt första lån kan du efter det låna upp till 20.000 kr. Det är också möjligt att delbetala ditt lån. Du kan ta ditt första lån hos Profilkredit, så länge du har fyllt 20 år och inte finns i Kronofogdens register.

Hur fort får jag svar på min låneansökning?

När du ansöker om ett lån, värderar vi med det samma, om du kan ta ett lån hos Profilkredit. När ditt lån bekräftas ska du själv bekräfta lånet via din profil. Du mottar ett e-mail med ditt lånedokument samt lånevillkor. Inom kort ser vi till att pengarna blir överförda till det kontonummer du har angivit då du upprättade din profil.

Kan jag annullera min låneansökning?

Om du inte har godkänt din låneansökning, kommer den att bli annullerad efter 90 dagar. Om du har bekräftat den, men inte fått beloppet utbetalt så kontakta oss vänligast på kontakt@profilkredit.se

Vilka krav ska man uppfylla för att låna pengar hos Profilkredit?
- Du ska vara minst 20 år och myndig.- Du ska ha ett svenskt personnummer och vara folkbokförd i Sverige.

- Du ska ha en aktiv e-mail adress.

- Du ska ha ett Bankkonto.

- Du får inte ha några betalningsanmärkningar från de 12 senaste     månaderna.

- Du får inte finnas i Kronefogdens register.

- Du får inte vara över 67 år.

Återbetalning

Kan jag betala tillbaka före utsatt tid?

Du kan betala tillbaka när som helst. Notera att om du får behov av din 14 dagars ångerrätt ska du kontakta oss skriftligt på kontakt@profilkredit.se

Kan jag betala lite nu och lite senare?

Som utgångspunkt ska våra lån betalas tillbaka med hela beloppet plus omkostnader på en gång. Om du inom perioden önskar att betala delar av beloppet så kontakta oss vänligast på kontakt@profilkredit.se

Hur betalar jag tillbaka lånet?
Lånet kan betalas tillbaka på följande sätt: Genom Trustly's automatiska tillbakabetalning via ditt Profilkredit konto. Du kan läsa mer om detta under ”Lånevillkor”.
Vad händer om jag inte betalar tillbaka lånet?

Om du inte betalar tillbaka lånet med enighet till ditt låneavtal, blir låneavtalet ansett som brutet och lånet inklusive räntor och avgifter förfaller till en omedelbar betalning. Om detta inte respekteras kommer det att skickas påminnelser med en avgift på 60 kr per påminnelse. Du kommer att få upp till tre påminnelser och om lånet fortsättningsvis inte blir betalt tillbaka, kommer kravet övergå till inkasso.

Kan jag förlänga mitt lån?

Det är möjligt att delbetala lånet under tre månader istället för att betala hela summan direkt. Via ditt konto kan du enkelt välja hur du vill betala tillbaka.

Kontakt

Hur kan jag kontakta kundservice?

Du kan kontakta vår kundservice mellan 9-17 under vardagarna, eller genom att skriva till kontakt@profilkredit.se.

Trygghet

Ska jag ställa säkerhet för lånet?
Profilkredit kräver ingen säkerhet när du tar ett lån – och därför kan vi ge dig svar på din låneansökning direkt. Vi ber dig dock om att upplysa din månatliga inkomst samt förväntade månatliga utgifter. Det gör vi för att vi bättre ska kunna värdera om du har möjlighet att betala tillbaka.
Finns det någon risk med att ta ett lån hos Profilkredit?
Nej, du tar inga risker när du tar ett lån hos Profilkredit. Du är självklart ansvarig för de pengar du har lånat och som ska betalas tillbaka till Profilkredit, inklusive de avgifter och räntor som tillkommer.
Är det säkert att låna hos Profilkredit?
Du ska skriva under ditt låneavtal med BankID. På så vis är det ingen annan som kan ta ett lån i ditt namn och därför är vi säkra på att det är du som ingår låneavtalet. Pengarna du lånar blir utbetalda till det kontonummer du har angivit då du upprättade din profil.
Kan jag uppdatera mina personliga upplysningar?
Det är viktigt att vi har dina rätta upplysningar. Om det sker ändringar av adress, telefonnummer eller e-mail, ska du uppdatera denna information. Detta kan göras via ditt Profilkredit konto.
Behöver jag någon dokumentation till mitt lån?

Profilkredit kommer att göra en kreditupplysning av den som ansöker för ett lån. På så vis kommer vi få all nödvändig information. Detta gör vi efter att ansökanden ger samtycke till villkoren.

Någon har stulit mitt ID och har tagit ett lån i mitt namn

Vi rekommenderar att du polisanmäler det direkt. De kommer att göra en rapport som du ska skicka till oss. Innan det är polisanmält så är du ansvarig för lånet.

Kan ni göra så jag inte kan låna hos er mer?

Ja, vi kan registrera dig och blockera dig så att du inte kan låna hos oss mer. Kontakta oss vänligast på kontakt@profilkredit.se

Allmänt

Kan jag öka mitt lån?

Hos Profilkredit erbjuder vi inte att du kan öka ett lån.

Kan jag ändra lånebeloppet?

Om du vill ändra lånebeloppet kan du kontakta oss på kontakt@profilkredit.se. Notera dock att gränsen för första gångs låntagare är på 5000kr.

Hur lång tid går det innan jag har pengarna på mitt konto?
Efter att du har ansökt om ett lån hos Profilkredit ska du bekräfta lånet. Oavsett vilken bank du har kommer du att mottaga pengarna inom 1-2 vardagar.
Kan jag ta flera lån samtidigt?

Nej, det är inte möjligt att ta flera lån hos Profilkredit samtidigt. Först när du har betalt tillbaka ditt nuvarande lån, kan du ansöka om ett nytt lån.

Kan jag låna till vad som helst?

Vi ställer inga frågor om till vad du ska använda pengarna, dock avråder Profilkredit att man tar ett lån för att betala tillbaka ett annat lån.

Hur kan jag få en överblick över mina lån och upplysningar?

Du skapar ett Profilkredit konto när du tar ett lån. Inne på ditt konto har du en överblick över dina lån, dina personliga upplysningar och de lånevillkor som gäller i förhållande till ditt låneavtal.