jämför lån

Jämför ditt lån innan du tar det

Ifall du letar efter ett lån rekommenderar vi att först jämföra med andra lån hos olika långivare. På så sätt försäkras du om att du får det bästa möjliga lånet för dig. Det kan vara svårt att veta vilket lån som kommer passa bäst för dig. Därför har vi skrivit ner våra bästa tips och råd att tänka på innan du tar ditt nästa lån. Därefter kan du försäkra dig om att du är förberedd till nästa lån. Läs vidare och få svar på alla dina frågor.

Jämför olika lån – ta reda på vad du behöver

Ifall du behöver lite extra pengar denna månad för t.ex. oförutsedda utgifter eller helt enkelt så du kan skämma bort dig själv så kan man ta ett lån, men det är väldigt viktigt att man tänker noga innan man tar ett lån. När man vill ta ett lån borde inte beslutet vara spontant eftersom man ska hinna bestämma ifall man vill ta ett lån från banken eller en online långivare, vilket lån som är billigast och inte nöja sig med första bästa lånet. Vi rekommenderar alltid att man tar sin tid när man letar efter ett passande lån. Det viktigaste är att du vet vad du är ute efter och vad dina behov är.

Så enkelt är det att jämföra lån

Det har aldrig varit lika enkelt att jämföra samt registrera efter ett lån som det är idag. Nu kan du enkelt ansöka efter ett lån på din dator, mobiltelefon, eller iPad på långivarens hemsidor. Ta det i din egen takt utan att känna dig pressad.

Jämför dina lån – Använd en lånekalkyl

När du behöver ta reda på prisskillnaderna mellan olika långivare kan det vara bäst att använda en lånekalkyl för att jämföra de olika kostnaderna. På majoriteten av alla långivare brukar de finnas en lånekalkyl så du kan tydligt se vad lånet kan kosta.

Jämför lån – 6 saker du bör hålla koll på

Det är viktigt att du uppmärksammar följande villkor när du ansöker efter ditt framtida lån.

1 .Ränta

Räntan påverkar hur mycket du måste betala tillbaka till din långivare. Det finns ingen universell räntesats på marknaden vilket innebär att det är beroende på långivarens ränta hur mycket det kostar att ta ett lån.

2. Uppläggningsavgift

Många långivare kräver att man betalar en uppläggningsavgift när du tar ett lån. Det är en avgift som ska täcka de administrativa kostnaderna. Inte alla långivare har en uppläggningsavgift men det kan innebära att räntan är högre än hos andra långivare.

3. Övriga avgifter

Beroende på långivaren kan ytterligare övriga avgifter tillkomma. Andra avgifter som kan tillkomma kan vara avgifter för kortbetalning. Därför är det viktigt att vara försiktig när du tar ett lån, du vill inte betala för mer än vad du förväntat dig.

4.  Låneperioder

När du jämför lånen är det viktigt att du vet vad du är ute efter. Det finns stora skillnader olika lån och vissa har en låneperiod under 30 dagar under tiden som de finns långivaren som erbjuder att man kan betala tillbaka efter flera år. Desto längre låneperiod man väljer så blir återbetalningsbeloppet dyrare. Betalar du inte tillbaka i tid kan det leda till ytterligare avgifter och i värsta fall skickas till inkasso. Därför är det viktigt att välja låneperioden som passar dig.

5. Lägsta belopp att delbetala

När du tar ett lån så finns det annorlunda återbetalningsplaner beroende på din långivare. Ifall du har valt att delbetala ett lån är det oftast möjligt att dela upp återbetalningen på ett sätt som passar dig. Det lägsta beloppet att delbetala är beroende på hela låneperioden. Ifall du har tagit ett snabblån så kommer lägsta belopp att delbetala vara större så du kan betala tillbaka lånet snabbt.

6. Effektiv ränta

Den effektiva räntan visar lånets årliga procentsats och hur mycket du betalar i kostnader på ditt lån per år. Det är viktigt att hålla koll på den effektiva räntan när du tar ett lån. Det är därför väsentligt att veta hur den effektiva räntan ser ut så att du inte betalar ett högre belopp i effektiv ränta än vad som är nödvändigt. Enligt svensk lag så måste den effektiva räntan anges tydligt bland kostnaderna för ditt lån och i avtalet.

Jämför lån – Olika lånetyper

För att du ska kunna jämföra de olika lånen som finns på marknaden är det viktigt att veta vilka lån som finns. Du borde ta det lån som passar dina behov och krav. Vi har sammanfattat de vanligaste lånetyperna som är tillgängliga online nedan:

Konsumentlån:

Ett konsumentlån är ett flexibelt lån som du kan ansöka efter och använda till vad du vill. Med ett konsumentlån behöver man inte ställa någon säkerhet. Detta lån passar dig som behöver pengar snabbt. Du kan ansöka efter stora eller små summor, allt från 1 000 kr upp till 100 000 kr.

Snabblån:

Ett snabblån brukar vara ett lån med relativt låga summor från några 1 000 kr- 20 000 kr som ska betalas tillbaka i relativ kort tid. Ett snabblån är passande för dig som behöver pengar snabbt på grund av t.ex. en oförutsedd utgift men inte vill låna en större summa.

Finns det billiga lån utan ränta?

Det finns få långivare som erbjuder lån utan ränta. Räntan är den summan som det kostar att ta ett lån hos en långivare. Ifall det finns ett lån som inte har någon ränta är chanserna stora att de övriga avgifterna som uppläggningsavgiften är väldigt hög. Därför är det viktigt att kontrollera lånevillkoren ordentligt så inga dolda kostnader uppstår.

Jämför dina lån – Lån med en låg fast ränta

Vi rekommenderar att leta efter ett lån med en fast ränta, då kommer du inte bli överraskad av några dolda kostnader och betala ett oförväntat återbetalningsbelopp. Därför bör du leta efter ett lån med en låg fast ränta. Majoriteten av långivarna som har låg fast ränta har även en uppläggningsavgift som man borde vara förberedd på.

Jämför ditt lån med ett lån hos Profilkredit

Vi förstår att ibland uppstår det oförutsedda utgifter och plötsliga kostnader som man inte är förberedd på. Därför erbjuder Profilkredit lån från 2 000 kr till 20 000 med snabb utbetalning. Klicka här för att se vad det kostar att ta ett lån hos oss.