Snabblån

Jämför lån – Så enkelt är det

Om du letar efter ett bra lån rekommenderar vi att först jämför lån. På så sätt säkrar du att du får det bästa lånet för just dig. Det kan vara svårt att veta vilket lån som passar dig bäst. Därför har vi skrivit ner våra bästa tips och råd att tänka på innan du tar ditt nästa lån. Därefter kan du försäkra dig om att du är förberedd till nästa lån. Läs vidare och få svar på alla dina frågor.

Jämför lån – ta reda på vad du behöver

Om du behöver lite extra pengar en månad för t.ex. oförutsedda utgifter eller bara för att skämma bort dig själv så kan du ta ett lån. Det är väldigt viktigt att du tänker noga innan du tar ett lån. Vi rekommenderar inte att du tar ett lån oplanerat eller spontant. Det är viktigt att överväga vilka alternativ du har innan du fattar ett beslut. Det viktigaste är att du vet vad du är ute efter och vad dina behov är. 

Så enkelt är det att jämföra lån

Det har aldrig varit enklare att jämföra samt söka efter ett lån som det är idag. Nu kan du enkelt ansöka efter ett lån på din dator, mobiltelefon, eller iPad på långivares hemsidor. Ta det i din egen takt utan att känna dig pressad.

Jämför lån – Använd en lånekalkyl

När du behöver ta reda på prisskillnaderna mellan olika långivare kan det vara bäst att använda en lånekalkyl för att jämföra de olika kostnaderna. På majoriteten av alla långivare brukar de finnas en lånekalkyl där du kan tydligt se vad lånet kommer att kosta.

Jämför lån – 6 saker du bör hålla koll på

Det är viktigt att du uppmärksammar följande villkor när du ansöker efter ditt framtida lån.

1. Ränta

Räntan påverkar hur mycket du måste betala tillbaka till din långivare. Det finns ingen universell räntesats på marknaden vilket innebär att det är beroende på långivarens ränta hur mycket det kostar att ta ett lån.

2. Uppläggningsavgift

Många långivare kräver att man betalar en uppläggningsavgift när du tar ett lån. Det är en avgift som ska täcka de administrativa kostnaderna. Inte alla långivare har en uppläggningsavgift men det kan innebära att räntan är högre än hos de långivarna.

3. Övriga avgifter

Beroende på långivaren kan ytterligare övriga avgifter tillkomma. Andra avgifter som kan tillkomma kan t.ex. vara avgifter för kortbetalning eller fakturaavgifter. Därför är det viktigt att vara försiktig när du tar ett lån, du vill inte betala för mer än vad du förväntat dig.

4.  Låneperioder

När du jämför lånen är det viktigt att du vet vad du är ute efter. Det finns stora skillnader mellan olika lån och vissa har en låneperiod under 30 dagar men det finns även långivare som erbjuder delbetalning under flera år. Ju längre låneperiod man väljer desto dyrare blir återbetalningsbeloppet. Betalar du inte tillbaka i tid kan det leda till ytterligare avgifter och i värsta fall skickas fallet till inkasso. Därför är det viktigt att välja en låneperiod som passar dig.

5. Lägsta belopp att delbetala

När du tar ett lån så finns det olika återbetalningsplaner beroende på din långivare. Ifall du har valt att delbetala ett lån är det oftast möjligt att dela upp återbetalningen på ett sätt som passar dig. Det lägsta beloppet att delbetala är beroende på hela låneperioden. Ifall du har tagit ett snabblån kommer lägsta belopp att delbetala vara större så att du kan betala tillbaka lånet snabbt.

6. Effektiv ränta

Den effektiva räntan visar lånets årliga procentsats och hur mycket du betalar i kostnader på ditt lån per år. Det är viktigt att hålla koll på den effektiva räntan när du tar ett lån. Det är därför väsentligt att veta hur den effektiva räntan ser ut så att du inte betalar ett högre belopp i effektiv ränta än vad som är nödvändigt. Enligt svensk lag så måste den effektiva räntan anges tydligt bland kostnaderna för ditt lån och i avtalet.

Jämför lån

Jämför lån – Olika lånetyper

För att du ska kunna jämföra de olika lånen som finns på marknaden är det viktigt att veta vilka lån som finns. Du borde ta det lån som passar dina behov och krav. Vi har sammanfattat de vanligaste lånetyperna som är tillgängliga online nedan:

Profilkredit.se arbetar på att bli din föredragna långivare i Sverige. Om du har behov av att jämföra vårt lån med andra, kan du alltid besöka Kredity Financer.com, Lånium.com, Lånforum.se, Lånen.se, Bank24.nuLåneo.se, Hittadittlån.se eller Moneezy.com Så ta ett lån nu eller besök deras jämförelsesida.

Konsumentlån:

Ett konsumentlån är ett flexibelt lån som du kan ansöka efter och använda till vad du vill. Med ett konsumentlån behöver man inte ställa någon säkerhet. Detta lån passar dig som behöver pengar snabbt. Du kan ansöka efter stora eller små summor, allt från 1 000 kr upp till 100 000 kr.

Snabblån:

Ett snabblån brukar vara ett lån med relativt låga summor från ca 1 000 kr – 20 000 kr som ska betalas tillbaka på relativ kort tid. Ett snabblån är passande för dig som behöver pengar snabbt på grund av t.ex. en oförutsedd utgift men inte vill låna en större summa. Du kan se mer om snabblån här Snabblån

Finns det billiga lån utan ränta?

Det finns få långivare som erbjuder lån utan ränta. Räntan är den summan som det kostar att ta ett lån hos en långivare. Om det finns ett lån som inte har någon ränta är chanserna stora att de övriga avgifterna som uppläggningsavgift är väldigt höga. Därför är det viktigt att kontrollera lånevillkoren ordentligt så att inga dolda kostnader uppstår.

Jämför lån – Lån med en låg fast ränta

Vi rekommenderar att leta efter ett lån med en fast ränta, då kommer du inte bli överraskad av några dolda kostnader och betala ett oväntat högt belopp. Därför bör du leta efter ett lån med en låg fast ränta. Majoriteten av långivarna som har låg fast ränta har även en fast uppläggningsavgift.

Jämför lån med ett lån hos Profilkredit

Vi förstår att det ibland uppstår oförutsedda utgifter och plötsliga kostnader som man inte är förberedd på. Därför erbjuder Profilkredit lån från 10 000 kr till 50 000 kr med snabb utbetalning. Klicka här för att se vad det kostar att ta ett lån hos oss.