jobba hemifrån

Jobba hemifrån: 5 bra tips till dig som ska studera eller jobba hemifrån

Det är inte ovanligt att man har fått prova på att studera eller jobba hemifrån nu på grund av Coronaviruset. Många som har fått möjligheten att studera eller jobba hemifrån väljer att fortfarande göra det på grund av säkerhetsskäl. Det finns även jobb och utbildningar där allt arbete ska ske på distans och utföras på egen hand. Med det sagt så kan det vara svårt att anpassa sig till ett ”work mode” när man sitter hemma och har en massa frestelser kring sig. Därför har vi skrivit ner våra bästa tips till dig för bästa effektivitet när du studerar eller jobbar hemifrån-

1. Börja dagen på rätt sätt

Det är enkelt att man tappar bort sin vardagliga rutin och det kan generellt vara svårare att fokusera om man har på sig pyjamas och inte äter en ordentlig frukost. En bra arbetsdag behöver en bra grund och då kan det vara bra att vakna vid samma tidpunkt som man vanligtvis hade gjort och påbörja dagen med att klä på sig och äta frukost.

2. Håll normala matrutiner

Frukost på morgonen och lunch vid lunchtid! Detta med matlagning eller avhämtning kan vara svårt när man är hemma. Avhämtning kan bli dyrt på sikt och man har inte alltid tid till att laga mat på sin lunchrast. Matlådor kan vara den bästa lösningen. Med lite planering så kan du i förväg laga olika rätter och spara dem till senare, beroende på vad du har lust till.

3. Ta pauser

Det är lätthänt att man hamnar på soffan eller i sängen när man ska plugga eller jobba hemifrån och det kan bero på att man blir tröttare än vanligt. Den vanliga motionen när man tar sig till och från jobbet/skolan existerar inte. Att sitta riktigt, stretcha emellanåt  och se till att få frisk luft hjälper mycket. Det blir enklare att fokusera när man tar pauser och kopplar av lite.

4. ”Communication is key”

Kommunicera så mycket som möjligt med dina kollegor eller klasskamrater. Kommunikationen är viktig för att försäkra sig om att man har förstått en uppgift korrekt och det har aldrig skadat att fråga sin arbetsledare eller lärare om man är på rätt spår. Försök att hålla online-möten ofta för att hålla kontakten med medarbetare, både för att se till att arbetet fortgår, men också för den sociala delen.

5. Bekväm, men inte för bekväm!

Självdisciplin är svårt när man är hemma. Tanken på att man kan plugga eller jobba från soffan låter mycket bättre än att sitta på en stol hela dagen, men det är inte hållbart. Tänk på att en ergonomisk arbetsplats är viktig för att man verkligen ska kunna fokusera. Investera i en bekväm kontorsstol och skrivbord och försök göra om ett rum i huset till ett kontor.

Jobba hemifrån

Jobba hemifrån – Låna hos Profilkredit efter dina behov

Trots att det är dyrt att köpa in saker som en kontorsstol eller ett skrivbord så är det en prioritet när man jobbar eller studerar på distans under en längre period. Eller om din dator har blivit lite långsam och du behöver en ny. Alla dessa kostnader är viktiga men även dyra. Om du har behov av ett snabblån hos oss, kan vi erbjuda dig direktutbetalning så du kan börja bocka av din inköpslista direkt.

Vid intresse kan du ansöka om ett lån här och få svar på din låneansökan direkt.