konsumentlån

Konsumentlån med låg ränta

Konsumentlån är ett av de populäraste lånen i Sverige. Många tar denna typ av lån för att köpa resor, kläder eller annat man tidigare inte haft råd med. Med ett konsumentlån får du mer pengar i fickan, och hos oss erbjuder vi det till en otroligt låg ränta.

Snabb utbetalning

Vi har hög prioritet för snabba utbetalningar när det gäller våra konsumentlån. Det enda du behöver göra efter att vi godkänt lånet, är att gå in en sista gång och godkänna låneavtalet.

Minimal säkerhet och dokumentation

Du måste endast tillhandahålla minimal säkerhet och dokumentation när du ansöker om konsumentlån hos oss. Exempelvis behöver du inte dokumentera vad du tänker spendera dina pengar på. Vi får den mest information vi behöver genom vårt BankID-godkännande, utöver det behöver vi endast några få uppgifter.

Konsumentlån på nätet

Vi tycker att det ska vara lätt att låna pengar och därför sker hela vår låneansökan till konsumentlån online. Du behöver inte gå på långa möten eller ha irriterande telefonsamtal. Till skillnad från många andra långivare, som traditionella banker, är det en enklare process att välja oss.

10 000, 25 000 eller 50 000?

Du kan låna allt mellan 10 000 och 50 000 kr hos oss. Om du har behov av att låna 10 000 kr kan du göra det med.

Lån till unga över 21

Hos Profilkredit kan du låna pengar så länge du är över 21 år gammal. Om du är 19 eller 18, rekommenderar vi generellt inte att man tar ett lån då man inte bör skuldsätta sig i en sådan ung ålder. Det krävs ansvar för att ha ett lån, och vår tidigare erfarenhet säger att man bör vara äldre än 18-19 år innan man kan hantera detta.

Lån som studerande

Vi vet hur svårt det kan vara i slutet av månaden när studiemedlet börjar ta slut. Med ett konsumtionslån kommer du att ha pengar till studieböcker, fester, studieresor och andra kostnader som student.

Lån som socialbidragstagare

Får du socialbidrag och har problem med att få allt att gå ihop i slutet av månaden? Vi lånar dig gärna pengar så att du inte behöver oroa dig för mat på bordet och andra problem som kan tillkomma. Vi kan inte alltid garantera att vi kommer kunna erbjuda höga lån, men om det är ett lågt konsumtionslån är det vanligtvis inga problem.

Nytt konsumentlån

Profilkredit lanserades 2018, och är därmed fortfarande nya i branschen. Vi har dock anställda som har lång erfarenhet inom finansbranschen och är ett av de mest pålitliga låneföretagen på marknaden. För att komma in på marknaden har vi valt att erbjuda konsumentlån med låga avgifter och den bästa kundservicen.

Kalkylator för konsumentlån

För att gå vidare i processen för att ta ett konsumentlån måste du fylla i en låneansökan. Första steget i denna ansökan är att ange det belopp du vill låna och hur lång låneperiod du önskar. Du kan göra detta i vår lånekalkylator högst upp på denna sida, som guidar dig genom hela processen.

Sammanlagd kostnad med effektiv ränta

Om du vill jämföra våra lån finns det flera olika alternativ för att göra detta. Du kanske tänker att det enklaste sättet är att jämföra den totala lånekostnaden, men det mest korrekta sättet att jämföra konsumentlån är genom att jämföra den effektiva räntan. Den effektiva räntan visar den årliga kostnaden i procent, så procentsatsen kan därför vara lite hög om du lånar mycket pengar under en kort tid. 

Konsumentlån med BankID

Vi använder BankID som en del av låneansökan. Vi gör detta eftersom det snabbt och enkelt ger oss den information vi behöver från dig. Om vi inte använde BankID skulle vi behöva manuellt kontrollera att informationen som uppges är korrekt, vilket skulle göra handläggningstiden mycket längre - det är därför en fördel för både dig och oss.

Gör en budget innan du lånar

Genom att göra en budget innan du lånar har du en bättre bild av hur mycket pengar du kan låna och hur snabbt du kan betala tillbaka pengarna. Det behöver inte vara en stor och oöverskådlig budget, utan kan vara en enkel Excel-kalkyl där du skriver de saker du vill köpa och priset på dem, varefter du kommer att kunna se hur mycket pengar du behöver.

Konsumentlån från bank

Vissa vanliga banker erbjuder konsumentlån, precis som oss. Problemet med konsumentlån i en bank är att du normalt behöver pengarna ganska snabbt, och samtidigt inte intresserad av att berätta vad du ska spendera pengar på - vilket du kommer att bli skyldig att göra om du bokar ett möte gällande konsumentlån hos din bank.

Är du med i kronofogdens register?

Finns du med i kronofogdens register betyder det dessvärre att du inte kan ta ett lån hos oss. Om du finns registrerad hos kronofogdens visar det att du redan har flera fallerade lån, och här blir det oansvarigt för både låntagaren och långivaren att ta/erbjuda ett lån. Om du finns registrerad hos kronofogdens rekommenderar vi att du pratar med din bankrådgivare, eftersom ännu ett lån inte är en bra lösning. Du får heller inte ha någon betalningsanmärkning de senaste 12 månaderna.

Välj inte gratis konsumentlån

Då och då dyker det upp kampanjer med gratis konsumentlån. I början kan de låta bra, men om man tittar närmare på dem så är dessa verkligen inte bra. Det är korrekt att du ibland kan hitta gratis konsumentlån, men ofta har dessa väldigt höga avgifter om du inte betalar i tid. För att vara på den säkra sidan rekommenderar vi att ta de vanligare konsumentlånen, men naturligtvis välja en leverantör som oss, med låga räntor.

Konsumentlån Wiki

Nedan kan du hitta svar på ett antal av de frågor som ofta ställs i samband med konsumentlån. Om du fortfarande har frågor efter att ha läst nedan är du alltid välkommen att kontakta oss. Vi gör allt vi kan för att erbjuda den bästa kundservicen, och därför är det också viktigt att du kan få svar på alla dina frågor här på vår hemsida.

Vad är konsumentlån?

Ett konsumentlån är en typ av lån du tar för konsumtion - d.v.s. om du behöver saker eller tjänster på en gång. Detta handlar vanligtvis inte om större belopp eftersom det då rekommenderas att man tar ett riktigt banklån. Det går att låna belopp från 3 000 kr och upp till 50 000 kr. Alla kan behöva ett konsumentlån om det finns ett brådskande behov.

Vad är räntan på konsumentlån?

Räntan på våra konsumentlån kan ändras då och då, så vi rekommenderar att du använder vår lånekalkylator högst upp på sidan för att vara säker på att få rätt information. Om du vill få den lägsta räntan bör du välja ett konsumentlån på en liten summa och en kort låneperiod - då får vi den minsta risken i samband med lånet.

Vem godkänner mitt lån?

Vi har experter för att granska din ekonomi och sannolikheten att du kommer att kunna betala tillbaka lånet. Vi är naturligtvis bara intresserade av att låna ut pengar till människor som vi tror har en god chans att kunna betala tillbaka sitt lån. Om du har en god ekonomi kommer detta vanligtvis inte ta lång tid.

Hur mycket kan jag låna?

För att kunna låna upp till 50 000 kr krävs registrering av kreditkort. Vi har denna försäkring så att du inte kan låna för mycket pengar första gången. Vi vill ha nöjda kunder som kommer tillbaka till oss nästa gång de vill låna pengar, vilket är anledningen till att vi prioriterar våra kunders upplevelse.