Kontantlån

Kontantlån utan säkerhet

Med ett kontantlån från Profilkredit behöver du bara ställa minimal säkerhet, och du behöver inte tjäna mycket pengar innan du kan få ett lån hos oss. Vår vision är att det ska vara möjligt för de flesta svenskar att ansöka om ett lån om de behöver det.

Fördelar med kontantlån

Fördelarna med ett kontantlån är att du får in pengar på ditt bankkonto direkt. Du kan låna upp till 50.000 kr hos oss och ha pengarna på ditt konto så fort du godkänner låneavtalet. Vi har en låg effektiv ränta och väljer du en kort lånetid så får du ett bra lån.

Vanliga kontantlån

En av de stora fördelarna med kontantlån är att det är så användarvänligt. När vi får in en låneansökan ser vi till att behandla den så snabbt som möjligt, och beroende på vilken bank du har kan du få pengarna på ditt konto omedelbart efter att du godkänt låneavtalet.

Billigaste kontantlånet

Om du vill jämföra lån och hitta det billigaste, är den effektiva räntan det viktigaste att titta på. Vi gör vårt bästa för att hålla vår effektiva ränta så låg som möjligt, så att vi kan erbjuda ett av de billigaste kontantlånen på marknaden.

Var är kontantlån?

Ett kontantlån från Profilkredit är ett lån där du kan få pengar på ditt bankkonto inom en kort tid. Om du fått en dyr räkning, eller om du bara vill ha lite mer luft i ekonomin i slutet av månaden, kan denna typ av lån vara en riktigt bra lösning.

Hur betalas lånet?

Pengarna kommer att betalas till ditt bankkonto efter att du har fyllt i låneansökan, blivit godkänd, fått en bekräftelse och vi har överfört pengarna. Vi gör vårt bästa för att få detta gjort så smidigt som möjligt, men det beror mycket på din bank när du kan få pengarna.

Kontantlån kontra banklån

Med ett kontantlån kan du genomföra hela låneansökan och -processen på nätet. Med ett banklån måste du boka möte på banken, berätta vad du ska använda pengarna till, och du ska ha en stabil ekonomi.

Om du måste låna mycket pengar till ett nytt hus, eller en båt, bil eller liknande, är ett banklån ett bättre val. Men om du bara behöver lite pengar här och nu, rekommenderar vi ett kontantlån.

Ränta

När du tar ett kontantlån hos oss kommer räntan vara densamma som den som anges i låneansökan. Räntan kommer att ändras beroende på hur mycket pengar du vill låna och hur lång låneperiod du vill ha, men den kommer aldrig att ändras efter att du tagit lånet.

Lån med fast ränta

Vi erbjuder som sagt endast kontantlån med fast ränta. Om du är villig att ta risker, kan ett lån med rörlig ränta vara en bra idé, men om du vill ha en överblick över din ekonomi, är fasta räntor alltid det bästa alternativet.

Lån med rörlig ränta

Hos Profilkredit är du garanterad den ränta som visas när du fyller i låneansökan. Det är därför säkrare och enklare att ha en budget, eftersom du vet vad räntan är under hela lånetiden. Om du tar ett kontantlån med rörlig ränta, kan det vara både bli positivt och negativt, men med en fast ränta vet du alltid hur mycket du ska betala.

Lånebolag

Profilkredit är ett av de företag som erbjuder kontantlån med direkt utbetalning, men du kommer också att kunna hitta banker och som erbjuder liknande lån.

Lån trots att man finns i kronofogdens register

Finns man med i kronofogdens register betyder det dessvärre att vi inte kan låna ut pengar. Det främsta skälet till detta är att det skulle vara oansvarigt av både dig och oss. Finns man med i kronofogdens register är det oftast för att man haft flera misskötta lån.