Kontokredit

Kontokredit

Överväger du en kontokredit? Då är du inte ensam! I ett samhälle där allt mer av det arbete vi utför är projektarbete, händer det oftare att de pengar vi får betalt varierar från månad till månad. Det innebär att vi ofta befinner oss i en situation där vi får mindre en månad och mer nästa. För många kan det skapa en ohållbar budget, där budgeten vissa månader oundvikligen övertrasseras, även om man vet att det kommer att finnas mer pengar på kontot inom kort. Detta skapar frustration och oro, och det är just denna ohållbara situation som Profilkredit försöker åtgärda. Vi erbjuder helt enkelt minilån av den typ som löper i 30 dagar och kan bidra till att underlätta övergångarna mellan de tuffa månaderna och de bra. Vissa människor väljer här ansöka om kontokredit, men vad är egentligen bäst?

Vad är kassakredit?

Många människor känner till fenomenet ”kontokredit”, men vad är egentligen kontokredit, och är det rätt sätt att förbättra sin ekonomiska situation? Kontokredit är en typ av lån som man tar från sin egen finansiella institution, där du har möjlighet att använda ett visst belopp som överenskommits med banken. Har du exempelvis kommit överens med banken om att du får använda upp till 15 000 kr, så har du lånat 15 000 kr av banken. Skillnaden mellan kontokredit och ett vanligt banklån, är att pengarna aldrig registreras som ett vanligt banklån. Istället visas pengarna på kontot som ett minusbelopp som du har fått lov att övertrassera. Om du exempelvis väljer att använda 15 000 kr, så hamnar ditt konto på minus 15 000 kr. Det är för många en hel del pengar att ha minus på kontot. Dessutom betalar du löpande ränta på minusbeloppet. Samtidigt dras vad som kallas provision, vanligtvis ett procentuellt bundet belopp, som läggs ovanpå kontokredit maxbelopp.

Skillnaden mellan kassakredit och det vi känner som övertrassering, är att övertrasseringen endast är en tillfällig lösning. En lösning som banken gärna vill ha täckt så snart som möjligt. Kontokredit är en mer permanent lösning. Det vill säga en lösning där du, även om du kanske inte har pengarna, ändå betalar för att få möjlighet att använda dem.

Kontokredit eller minilån?

Vad ska du göra när du saknar pengar innan nästa månad? Ska du be din bank om kontokredit? Eller ska du låna pengar hos långivare som Profilkredit?

Det råder ingen tvekan om att det ofta inte är mycket pengar som behövs för att klara perioden innan löning. Och ingen av oss vill ha en permanent lösning där vi betalar för möjligheten att dra ned kontot på minus. Därför rekommenderar vi istället att ta ett online-lån hos Profilkredit, där avbetalningen görs när du vill inom 24 månader efter det att lånet tagits. Pengarna kommer snabbt in på ditt konto och därefter kan du följa din avbetalning på ditt konto på vår hemsida.

Online-lån och kontokredit - välj en ansvarsfull lösning

Det viktigaste du kan göra när du överväger dina alternativ är att titta på din budget. Skapa en överblick över vad du behöver och ta reda på vilken lösning som passar dig bäst. Behöver du 4 000 kr? Eller behöver du ett högre belopp? Och hur använder du pengarna bäst? Vi rekommenderar aldrig att du tar ett lån för att betala av ett annat lån. Men om du saknar pengar till oförutsedda utgifter, eller tills du får nästa lön, är ett online-lån faktiskt ett mycket bra alternativ.

Vad kan ett minilån göra för dig?

När du måste låna pengar är det också mycket viktigt att du litar på dem du lånar pengar av. Det är även viktigt att du vet att de som erbjuder lånet både är ansvarsfulla och vet vad de gör. På Profilkredit är vi stolta över att säga att kunden alltid har högsta prioritet. Till skillnad från banker, där ansökan om kontokredit ofta har lång handläggningstid, är vi redo att hjälpa dig dygnet runt. Vi kommer att göra allt för att säkerställa att våra kunder känner sig trygga och att de vet att allt har gjorts på rätt sätt. Genom att erbjuda lån i samarbete med BankID ser vi till att ingen annan kan låna i ditt namn. Och vi försöker även att säkerställa att pengarna kommer in på ditt konto redan samma dag efter att ditt lån blivit godkänt. Vi vet att när våra kunder behöver extra pengar, behöver de pengarna snabbt och enkelt. Och det är precis det vi siktar på. Du fyller bara i vårt ansökningsformulär på vår hemsida, loggar in med ditt BankID, och när du är godkänd kommer pengarna att finnas på ditt konto omedelbart efter att du godkänt låneavtalet. Det har aldrig varit enklare att lösa ett finansiellt problem.

Låna pengar - säkert

Även om kassakredit kan fungera som en långsiktig lösning för vissa människor, tänker vi på Profilkredit i andra banor. Vi hjälper våra kunder vart de än befinner sig och har deras specifika problem som utgångspunkt. Hur mycket pengar saknar du, och hur snabbt behöver du dem? Och sedan ser vi till att lånet inte sträcker sig för länge. Du kan alltid betala tillbaka lånet när du vill.  Du behöver inte betala för lån som du inte har tagit, och du behöver inte vänta under en lång handläggningstid. Hos oss är det viktigaste att du är nöjd med vår lösning och att du tycker att det är enkelt och lättöverskådligt att låna pengar hos oss. Pengafrågor kan vara tråkiga, men de bör aldrig vara ett stort problem. Det är här vi kan hjälpa dig - se hur du lånar här