Kreditlån

Kreditlån

Ifall du är i en situation där du har lite pengar kvar i kontot finns det olika lösningar till problemet. Många människor känner redan till lösningar som minilån, onlinelån och kreditlån. Det finns flera val att välja mellan och det kan vara svårt att bestämma vad man vill ha och vad som kommer passa en bäst. Du har säkert redan försökt googla på olika lån och det kan vara en överväldigande process att hitta det rätta för dig. Därför försöker vi på Profilkredit göra processen lättare och vägleda dig till det rätta lånet.

Kreditlån, onlinelån eller minilån?

Du måste alltid tänka på vad du behöver pengarna till innan du tar ett lån. Tänker du spendera pengarna på nya kläder? Nya möbler? Eller något större? Beloppet du lånar är beroende på vad du vill låna till. Ifall du bara behöver låna pengar till nya kläder eller en fåtölj kan det vara bättre att ta ett minilån.

Ett minilån är en sorts onlinelån där du lånar ett lägre belopp åt gången och betalar tillbaka pengarna snabbare än vad du hade gjort med ett vanligt lån. Ifall du behöver nya möbler kan det vara en bra idé att ta ett onlinelån, där kan du låna från 2,000 kr till 20,000 kr eller mer. Ifall du redan har tagit ett banklån för en lägenhet eller en bil kan det vara svårt att ta fler lån från banken. Det kan fortfarande vara svårt att se skillnaderna mellan kreditlån, onlinelån eller minilån. Vi kommer gå igenom de olika alternativen du har vilket förhoppningsvis kommer hjälpa dig med ditt val.

Kreditlån och andra alternativ

Generellt så finns det tre olika sorters lån: konsumentlån (även kallat för online lån), minilån och vanliga banklån. Här har du skillnaderna på de olika lånen och deras fördelar.

Konsumentlån

Lånegivaren brukar bestämma ditt maxbelopp baserat på din ekonomi.

 •      Oftast en 5 års återbetalningsperiod
 •      Vanligtvis fasta månadsbetalningar
 •      Oftast en uppläggningsavgift som tillkommer

Du betalar räntan på den resterande skulden tills hela lånet är återbetalat.

Kreditlån

Oftast inget fast maxbelopp, du kommer överens med lånegivaren beroende på din ekonomi.

 •      Möjlighet för delbetalning
 •      Ränta och avgifter fastställs i enlighet med lånegivarens belopp och villkor.
 •      Flexibel återbetalning
 •      Du betalar ränta på hela lånebeloppet

Banklån

Banken baserar beloppet på din ekonomi

 •      Återbetalningsperiod mellan 5-30 år
 •      Normalt med fasta månadsbetalningar
 •      Förekommer uppläggningsavgift
 •      Du betalar ränta tills hela lånet är återbetalat

Kreditlån – lån utanför banken

Så vad ska du välja? Det två populäraste lånen är banklån eller lånet du tar utanför banken. Onlinelån och kreditlån via externa låneleverantörer har tidigare blivit kritiserade men det finns ingen anledning till det längre. Onlinelån kan vara en enkel och bekväm lösning för många. Det är vanligare att man behöver mindre belopp och det kan vara enklare att ta ett kreditlån istället för ett banklån. Du kanske inte får ta ett banklån på grund av att du har för många utgifter eller så är väntetiden för lång. Då kan ett onlinelån vara ett bättre alternativ. Majoriteten av alla lånegivare skickar pengarna till dig så fort du ansökt efter det. Förutom det så är lånen lika säkra som ifall du hade tagit lånet från banken.

Kreditlån – snabbt, tryggt och enkelt

Det förekommer fler fördelar när du tar ett onlinelån och de kommer gynna dig mest. När du väljer ditt lån kan det vara smartast att välja det ordentligt så du är säker att det är rätt lån för dig.  På Profilkredit erbjuder vi minilån. Det innebär att du kan låna från 2,000 till 20,000 kronor. Vi kan inte hjälpa dig med stora summor men vi kan hjälpa dig låna de lägre summorna som du får åtkomst till direkt. Hos oss kan du låna pengar snabbt och enkelt. Vi har en låg uppläggningsavgift och ber inte om att du ska ställa någon säkerhet. Vi ser till att processen sker via BankID, så ingen utnyttjar din personliga information. Allt du behöver för att göra ett lån hos oss är din BankID.

Kreditlån hos Profilkredit

Här är fördelarna med att ta ett minilån hos Profilkredit:

 •      Det finns inga dolda kostnader
 •      Du har en flexibel återbetalningsperiod där du kan välja ifall du vill betala tillbaka efter en månad eller delbetala under 3 månader
 •      Du får svar på din ansökan direkt
 •      Snabb återbetalning på låga lån

Det finns många anledningar till varför man ska låna hos Profilkredit. Förutom de nämnda fördelarna finns de andra. Du får t.ex. tillgång till ditt eget konto på Profilkredit.se där du kan följa processen och ifall det finns något du inte förstår kan vi hjälpa dig genom vår kundtjänst. Du kan ringa under vardagar 9-17 eller maila när du vill. Vi är väldigt noga med att du ska känna dig trygg och se till så att du får en bra upplevelse. Därför har vi gjort vår hemsida så enkel och hanterbar som möjligt, både när du tar lånet och när du ska betala tillbaka det. Det finns massor med fördelar och vi ser fram mot att hjälpa dig med det rätta lånet.