kreditvärdering

Vad är en kreditvärdering? Vi på Profilkredit hjälper dig

Är du osäker på vad en kreditvärdering innebär? Då kan vi hjälpa dig. Här kan du lära dig mer om vad en kreditvärdering är och hur det påverkar dig.

Banker och andra lånebolag gör en kreditvärdering av dig så fort du ansöker om ett lån. Vilket innebär bland annat att en kreditprövning görs av dig, samt att lånebolaget eller banken även värderar annan information om dig. Detta görs för att försäkra långivaren om din personliga information och förhållanden, samt för att göra en bedömning av dig som låntagare. Baserat på den informationen får man en kreditvärdering exempelvis lön och utgifter kan man bedöma hur stort belopp som kan lånas. Fortsätt att läsa och ta reda på vilka faktorer som kan påverka ditt kreditbetyg.

Hur lång tid tar en kreditvärdering?

Det är beroende på vilken långivare du lånar hos, för hur snabbt du får besked på din kreditvärdering. Banken brukar generellt ta längre tid än långivare online, då deras kreditvärdering hanteras mer manuellt och då får du dina pengar utbetalda beroende på processen hos banken.

På långivarens hemsida borde det finnas information om hur lång tid det tar tills du får ett besked på din kreditvärdering. Behöver du låna pengar snabbt är det smartast att låna hos en långivare online, där processen sker direkt.

Vilka saker är viktiga för att kreditvärderas?

Det finns flera faktorer som kan påverka ditt kreditbetyg. Det är din inkomst, dina fasta kostnader och utgifter, kvar att leva på belopp, ålder, anställning, samt om du har några betalningsanmärkningar som tas i åtanke.

Super snabb kreditvärdering hos Profilkredit!

På Profilkredit erbjuder vi lån från 10 000 kr upp till 50 000 kr. Dessutom kan du använda lånet till precis vad du vill. Hos oss går hela processen mycket snabbare än vid ett traditionellt banklån. Precis som en bank så gör vi en kreditvärdering för både din säkerhet och vår säkerhet. Vi bedömer din profil så fort du har skickat in din ansökan och du får ditt besked direkt. Det blir inte enklare än så! Ansök efter ditt lån direkt här.

Nöjda kunder hos profilkredit?

Här här kan du läsa om våra kundomdömen.