kreditvärdering

Vad är en kreditvärdering? Vi på Profilkredit hjälper dig

Är du osäker på vad en kreditvärdering innebär? Då har du kommit till rätt ställe. Läs här och lär dig mer om vad en kreditvärdering innebär och hur det påverkar dig.  

Banker och andra lånebolag gör en kreditvärdering av dig så fort du ansöker efter ett lån. En kreditvärdering innebär bland annat att en kreditprövning görs av dig, samt att lånebolaget eller banken även värderar annan information om dig.   Detta görs för att försäkra långivaren om din information samt göra en bedömning om dig som låntagare. Baserat på den informationen man får av en kreditvärdering t.ex. din lön och utgifter kan man bedöma hur stor summa man får låna. Fortsätt läsa och ta reda på vilka faktorer som kan påverka ditt kreditbetyg.

Hur lång tid tar en kreditvärdering?

Det är beroende på vilken långivare du lånar hos hur snabbt du får besked på din kreditvärdering. Banken brukar generellt ta längre tid än online långivare då deras kreditvärdering sker automatiskt och då får du dina pengar utbetalda omedelbart.

På långivarens hemsida borde det finnas hur lång tid det tar tills du får ett besked på din kreditvärdering. Behöver du låna pengar snabbt är det smartast att låna hos en online långivare där processen sker direkt.

Vilka saker är viktiga för att kreditvärderas?

Det finns flera faktorer som kan påverka ditt kreditbetyg. Det är din inkomst, dina fasta kostnader och utgifter, dina kvar att leva på belopp, ålder, anställning samt ifall du har några betalningsanmärkningar.

Super snabb kreditvärdering hos Profilkredit!

På Profilkredit erbjuder vi lån från 2 000 kr till 20 000 kr och du kan använda lånet till exakt vad du vill. Hos oss går hela processen mycket snabbare än ett traditionellt banklån. Precis som en bank så gör vi en kreditvärdering för både din säkerhet och långivarens säkerhet. Vi bedömer din profil så fort du har skickat in din ansökan och du får besked direkt. Det blir inte enklare än så här! Ansök efter ditt lån direkt här.