Låna pengar idag

Låna pengar idag

Du vet aldrig när olyckan är framme eller när du plötsligt befinner dig i en situation där du behöver låna pengar samma dag. Om du behöver låna pengar idag finns det långivare som är beredda att betala ut pengar direkt när ditt behov uppstår. Trots en ordnad ekonomi så kan man faktiskt hamna i en situation då ett sms lån är den bästa lösningen. Men givetvis innebär det alltid en risk att låna pengar snabbt. Det finns några saker att tänka på om du behöver låna pengar idag, vi har sammanställt de här åt dig för att hjälpa dig på traven.

Snabblån

Låna pengar med utbetalning samma dag

Med teknikens framfart har möjligheterna för snabba utbetalningar vuxit. Om du behöver låna pengar med utbetalning samma dag så finns den möjligheten, tack vare mobilt bank-ID. Om du är i behov av att låna pengar med utbetalning samma dag är det antagligen för att ett akut behov har uppnått. Då är det skönt att veta att det finns långivare som erbjuder den tjänsten. Idag går ett snabblån mycket fortare än för bara några år sedan, tack vare de snabba betallösningar vi har idag. Förr behövde du ofta vänta flera dagar på att få pengarna till kontot men idag kan du låna pengar med utbetalning samma dag.

Smslån eller snabblån om du ska låna pengar idag

Det som förr kallades för sms lån kallas i regel idag för snabblån. Innan personlig identifiering via mobilt Bank-ID uppfunnits användes mobilnumret som en slags garant. Problemet är bara att sim-kort inte alltid är kopplade till låntagaren och utan personlig identifikation står bankerna delvis utan skyddsnät. Tack vare mobilt BankID kan du idag låna pengar och dessutom få pengarna direkt. Idag kan du ansöka om ett snabblån utifrån samma princip som ett sms lån. Du fyller i några korta frågor, identifierar dig med ditt mobila bank-ID och vips, så är pengarna på ditt konto. Är du i behov av pengar snabbt? Ett sms lån eller snabblån om du ska låna pengar idag är ett bra alternativ. Både sms lån och snabblån erbjuder utbetalning samma dag och principen är densamma. Att kunna identifiera sig med mobilt bank-ID är en trygghet, både för dig som låntagare och för långivaren.

Låna pengar idag just NU, utbetalning dygnet runt

Plötsligt händer oväntade saker. Om du till exempel bor i hus uppstår det ofta situationer då du behöver tillgång till pengar snabbt. Så om du behöver låna pengar idag, just NU, med utbetalning dygnet runt så finns den möjligheten. Det är svårt att förutspå när man kommer befinna sig i en situation där man behöver låna pengar, men det kan vara skönt att veta att möjligheten finns. Det finns långivare som betalar ut pengar närsomhelst på dygnet så att du kan känna dig trygg om olyckan är framme. Ett sms lån kan täcka allt från vattenläckor till bilhaveri i väntan på försäkringspengarna, eller den där resan eller erbjudandet du sneglat på tills lönen kommer. Så länge du vet att du kan betala tillbaka kan du låna pengar snabbt.

ensamstående

Viktigt att tänka på om du vill låna pengar idag

Att låna pengar och få utbetalningen direkt är smidigt nu för tiden, men det finns några saker som är viktigt att tänka på om du vill låna pengar idag. De pengar du lånar är ju givetvis bara ett lån och du behöver ha en återbetalningsplan innan du ansöker om ett sms lån. Att låna pengar idag är enkelt och utbetalningarna sker snabbt, men med det kommer även ett ökat ansvar hos låntagarna. Genom att ha en tydlig plan undviker du att hamna i ekonomiskt trångmål.

Många banker ställer krav på fast inkomst för att få låna pengar snabbt via sms lån, men en del långivare nöjer sig med enbart en deklarerad inkomst. Kravet på inkomst finns för att säkerställa att du både kan betala tillbaka lånet i sig, men också räntan som tillkommer. Räntan varierar från långivare till långivare. Se till att du är fullt införstådd med vad räntan för just ditt lån blir innan du ansöker om sms lån.

Endast du som låntagare är fullt insatt i din egna ekonomiska situation och därför är det ditt ansvar att låna pengar med viss förbehållsamhet. Trots en ordnad ekonomi kan situationer uppstå då du behöver låna pengar snabbt. Det viktigaste är att ha en tydlig återbetalningsplan. Många långivare hjälper till med att lägga upp en skräddarsydd återbetalningsplan så att du kan känna dig trygg.

Vanliga krav för att få låna pengar idag

Vad är då kraven för att få låna pengar idag? Här är listan:

  • Minst 18 år gammal. Du behöver ha fyllt 18 år för att få låna pengar idag.
  • Folkbokförd i Sverige. Du behöver ha en folkbokförd adress i Sverige för att få ta sms lån.
  • Deklarerad inkomst (ej krav på fast jobb). Långivaren kräver att det finns en deklarerad inkomst kopplad till ditt personnummer. Dock finns ej krav på en fast anställning utan enskilda inkomster är OK.
  • Betalningsanmärkningar äldre än 6 månader gamla.
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden. Du får inte lov att ta sms lån om du har aktiva skulder hos Kronofogden. Äldre och betalda skulder anses OK.
  • Svenskt BankID. Du behöver ha ett mobilt BankID som är registrerat i Sverige för att kunna låna pengar snabbt.
  • Konto på en svensk bank. För att långivaren ska kunna göra utbetalningen direkt behöver du ha ett konto på en svensk bank.