Tack för ditt besök

Vi lånar inte ut nya lån här på Profilkredit. Om du har ett befintligt lån fortsätter det precis på samma sätt som tidigare och med samma villkor som överenskommits med dig i ditt låneavtal. Du kan givetvis fortfarande logga in på dina sidor här och se all information om ditt lån.

“Mycket bra, smidig och snabb hantering…
Mycket bra. Smidig och snabb hantering. Pengarna på kontot supersnabbt. Kan rekommendera Profilkredit till alla som behöver pengar snabbt.”

– Kristian  // 26 jan. 2021

Låna pengar hos Profilkredit – Låna pengar till det du vill

Låna pengar – Letar du efter ett säkert lån? Då kan vi på Profilkredit hjälpa till. Vi erbjuder lån från 10.000 kr till 50.000 kr och du har åtkomst till pengarna direkt efter att du har blivit godkänd. Det betyder att du t.ex. i mitten av månaden när budgeten är begränsad, har du möjlighet att ta ett lån och få råd till det du vill låna pengar för.

Vem kan låna pengar?

Vem som helst som är minst 21 år och högst 67 år gammal kan låna pengar av oss på Profilkredit så länge du besitter ett svenskt personnummer och folkbokföringsadress. 

Du måste även ha en aktiv e-mailadress och svenskt mobilnummer samt bankkonto med E-legitimation, vi har inget inkomstkrav annat än att du har en fast inkomst.

Vi gör individuella kreditprövningar genom Bisnode och inte upplysningscentralen för att bedöma vem som kan få lån. Vi har en relativt hög grad av godkännande gällande lån och krediter och ansökan sker enkelt. 

Du lånar pengar genom att fylla i en ansökan om lån online, vi har snabba handläggningstider och att fylla i en ansökan tar bara några minuter. När du får ett godkänt lån skriver du under ditt låneavtal med BankID och dina pengar betalas ut direkt till ditt bankkonto. 

Låna pengar - Vi erbjuder delbetalning på upp till 24 månader

När du lånar pengar från oss erbjuder vi en flexibel återbetalningsperiod på upp till 24 månader. Det innebär att du kan delbetala dina lånade pengar under 24 månader eller välja att lösa in det när du vill. Vårt lån kan hjälpa till att du får råd med sakerna du vill ha när du vill ha dem. När lånet är klart och pengarna används kan de återbetalas när du har fått en inkomst igen.

Låna pengar säkert

På Profilkredit erbjuder vi ett säkert lån. Lånet kan göras online via din dator, surfplatta eller telefon. Vi ger dig en tydlig översikt över alla kostnader, räntor och avgifter som finns på lånet. Det gör det tydligt för dig att se hur mycket pengar som ska återbetalas och när det ska återbetalas. Ansökningsprocessen är inte komplicerad eller kräver mycket tid från din sida. Välj först belopp och därefter ska du fylla i dina personuppgifter.

Ett säkert lån utan säkerhet

Att låna pengar utan säkerhet betyder inte att lånet inte är säkert utan endast att du inte behöver ange något föremål eller en tillgång som säkerhet för lånet som vi kan ta ifrån dig om du inte betalar tillbaka pengarna i tid.

Ett lån utan säkerhet är egentligen en säkrare variant på ett mindre lån så att du inte riskerar att bli av med något värdefullt bara för att det blev knepigt att betala tillbaka lånet just under den tidsperioden.

Innehållsförteckning

Låna pengar – Förverkliga dina ideér

Om du är en person med många fantasier och ideér vet du säkert att det kostar pengar att uppleva dem. Om du har svårt att uppleva allt du vill göra, kan vi på Profilkredit förhoppningsvis komma med tips och ideér för att assistera dig på bästa sätt. Med oss kan du låna pengar och du få tillgång till dem direkt.

Vad händer om jag inte kan betala tillbaka lånet?

Det är inte fördelaktigt att ha skulder man inte kan betala så i första hand bör du alltid se till att du kan betala tillbaka dina lån och krediter innan du ansöker om dem. Men om du mot förmodan inte kan betala tillbaka dina lånade pengar så kommer vi först skicka en påminnelse till dig med en påminnelseavgift, vi kan skicka tre påminnelser till dig som högst.

Om du har problem att betala tillbaka dina lånade pengar så uppmuntrar vi dig till att kontakta oss så att vi kan se över möjligheten att lägga om ditt lån under en längre återbetalningsperiod för en mindre kostnad per månad.
betalar du trots påminnelser inte tillbaka ditt lån eller tar kontakt med oss och lägger upp en återbetalningsplan så skickar vi vidare ärendet till inkasso.

jobba hemifrån

Få tillgång till lånet direkt – Låna pengar hos Profilkredit

Ett behov av ett snabblån kan uppstå när som helst, t.ex. om man hittar ett erbjudande som man bara inte kan motstå, kan det vara ett tillfälle att låna pengar idag. Oförutsedda kostnader kan komma när som helst och alla har inte åtkomst till plötsliga kostnader under vissa månader. Då kan det vara ett bra tillfälle att ansöka om att låna pengar hos Profilkredit och få åtkomst till lånet direkt. Du har åtkomst till pengarna på ditt konto efter bara några dagar. Då kan du utnyttja pengarna och köpa exakt vad du behöver eller saknar.

Vi vill göra det så enkelt som möjligt för dig att låna pengar

Som långivare vill vi göra det så lätt och enkelt som möjligt för dig att låna pengar. På Profilkredit erbjuder vi dig ett enkelt lån så att du kan hantera det hel själv. Vi lägger stor vikt på att alla våra låntagare är medvetna om hur lånet ser ut och eventuella kostnader så därför har vi fokuserat på att se till att man får en bra översikt av lånet. På ditt konto kan du själv se hur mycket du har att återbetala och på vilket datum.

Är du i behov av att låna pengar?

Om du är i behov av att låna pengar så hjälper vi dig, hos oss får du möjligheten att låna pengar till det som du behöver på ett smidigt och enkelt sätt när pengarna inte räcker till. Alla lånar till olika saker och oavsett vad du har för behov så har vi bra och säkra lån för dig. Vi har lång erfarenhet av att låna pengar till de som behöver och ett hjälpsamt support-team på plats för dig som har frågor eller funderingar kring dina lån eller låneprocessen.

När du lånar pengar hos profilkredit får du en seriös långivare som ger dig flexibla återbetalnings möjligheter när du ska betala tillbaka när du lånar pengar.

När kan jag låna pengar?

På Profilkredit måste du vara minst 20 år för att kunna ta ett lån. Frestelsen som uppstår vid att spendera pengar vid den ålder är stor och generellt brukar man inte tänka på konsekvenserna eller följderna. Därför har vi valt att ställa åldersgränsen vid 20 år. Ifall du uppfyller våra krav som låntagare kan du direkt få åtkomst till ditt penninglån genom att fylla i vårt ansökningsformulär.

Förutom åldersgränser ställer vi följande krav på våra låntagare – de ska ha e-legitimation, en aktiv e-mailadress, en regelbunden arbetsinkomst, ett bankkonto, ett svenskt mobiltelefonnummer samt ett svenskt personnummer och folkbokföringsadress.

Rädda vardagen med våra lån

Våra snabblån har skapats till för att hjälpa dig att omedelbart lösa ett ekonomiskt problem, oavsett vad det än handlar om. Det kan lätt hända att du inte har tillräckligt med tillgångar på ditt bankkonto för att åtgärda dessa situationer, vilket kan vara mycket stressigt och kan leda till ännu otrevligare problem som till exempel betalningsanmärkningar hos Kronofogden.

Hos Profilkredit kan du därför låna mellan 10 000 kr och 50 000 kr. Inte heller kommer vi att fråga dig vad du avser använda de lånade pengarna till – det är nämligen helt upp till dig. Dessutom utbetalas dina pengar direkt till ditt bankkonto så att ska kunna betala för det du behöver på en gång. Om våra snabblån används förnuftigt kan de vara en bra lösning av svåra ekonomiska situationer innan de blir ännu stressigare problem.

Låna pengar säkert utan sedvanlig kreditupplysning

När du ansöker om ett lån hos en långivare som gör kreditupplysning så kan din kreditvärdighet påverkas av detta, vilket kan göra det svårt att bli beviljad ett lån i framtiden när du vill låna pengar. Profilkredit hämtar sin information från Bisnode, som är en annan upplysningscentral.

Våra lån kan användas om du behöver tillgång till pengar för en oförutsedd utgift, till exempel en medicinsk procedur som inte täcks av din försäkring. Lån kan behövas i situationer där du behöver pengarna utbetalda direkt utan att få din ansökan godkänt manuellt, alltså utan en utbetalningsfördröjning på upp till flera veckor.

Ditt lån betalas ut direkt

Om din låneansökan blir godkänd och du blir beviljad att få låna pengar så överförs dina pengar på ditt bankkonto automatiskt och blir därmed tillgängliga direkt så att du kan använda dem till det du behöver köpa eller betala för.

Detta kallas också för direkt utbetalning och är en av de största fördelarna med snabblån från Profilkredit – du kan nämligen använda dina lånade pengar till vad du än vill på en gång, alltså utan att få vänta på att din ansökan blir behandlad manuellt.

Bättre än vanliga SMS lån

Vi på Profilkredit erbjuder inte gammaldags SMS lån, men i och med att vår webbsajt är mobilanpassad kan du ansöka om att få låna pengar i din mobila webbläsare.

Det finns dessutom många fördelar med vårt snabblån jämfört med SMS lån, till exempel att det är billigare, mer flexibelt och har en högre maxgräns än de allra flesta vanliga SMS lån på den svenska marknaden. Våra snabblån är möjliga att ansöka om på vår hemsida, och dessutom med direkt utbetalning.

Här kan du läsa mer om sms lån som beviljar många.

Ett lån, många fördelar

Hos Profilkredit kan du få ett snabblån beviljat oavsett din ekonomiska status eller ditt kreditbetyg. Dessutom kommer det med många fördelar, såsom:

 • Automatiskt beslut om lånegodkännande som sker direkt efter att du har lämnat in din ansökan om att låna pengar
 • Direkt utbetalning – du får alltså pengarna utbetalade direkt när du ska låna pengar
  Ingen säkerhet krävs – du behöver inte pantsätta något för att kunna låna hos oss
 • Online e-signatur-process – hos oss ansöker du om ett snabblån med Bank ID
 • Onlineansökan när du vill låna pengar som bara tar någon minut
 • Vi frågar dig aldrig om vad du avser använda ditt lån till – det är helt upp till dig
Profilkredit

Säker ansökningsprocess

Du blir klar med ansökningsprocessen på bara några minuter hos Profilkredit. Om du blir godkänd kan du därefter använda de lånade pengarna till vad du vill.

Din personliga information är alltid säker hos oss

Inga tredje parter kommer att få åtkomst till din konto- eller kontaktinformation efter att du skickat in din låneansökan.

Du väljer hur mycket du vill låna

Hos Profilkredit kan du låna flexibelt – hur mycket du vill till vad du vill, i andra ord. Det är alltid du som styr ditt återbetalningstempo efter dina möjligheter. I vissa fall kan vår lägre maxgräns på 50 000 kr även vara en fördel – i många fall kan du nämligen enkelt betala tillbaka hela lånebeloppet.

Lång betalningstid på 24 månader

Hur mycket pengar som vi kommer att låna till dig beror på din inkomst. Samtidigt kan du låna pengar i hela 24 månader hos Profilkredit. Du kan alltså betala ditt lån med små belopp varje månad, och dessutom till förmånliga räntor.

Smidig och enkel ansökningsprocess för lån hos Profilkredit

Du lånar enkelt pengar av oss på Profilkredit upp till 50 000 kr genom en enkel ansökningsprocess som ser ut som följande:
1. Välj hur mycket du önskar att låna
2. Fyll i din låneansökan enkelt online
3. Signera ditt låneavtal med Bank-ID
4. Dina pengar betalas ut direkt när din ansökan har blivit godkänd.

Öka ditt kreditbetyg med våra lån

Du kan till och med förbättra din kreditvärdighet genom att återbetala ditt snabblån från Profilkredit i tid. Detta gör dig med dålig kreditvärdighet möjlighet att förbättra den för att kunna ta lån hos banker och andra större långivare i framtiden.

Detta är dock ingenting som vi rekommenderar såvida du inte är helt säker på att du kan betala tillbaka ditt lån då du kan få en ännu sämre kreditvärdighet om du är försenad med dina återbetalningar, ta endast ett lån om du kan betala tillbaka pengarna.

Låna till det du känner för

Ekonomin kan vara svår att få ihop ibland och speciellt om man har lite dyrare vanor. Det är olika för varje person men generellt så brukar det innebära ökade kostnader.

Funderar du på att köpa de senaste designerskorna eller den nya mobiltelefonen som snart lanseras? Vårt jobb är att försöka hjälpa dig att hitta ett lån så att du kan köpa eller göra det du känner för. Med ett lån från oss kan du få lite extra pengar att göra det du vill med.

OBS! Du bör alltid se till att du kan betala tillbaka ditt lån när du ska låna pengar. Har du skulder hos kronofogden och den ekonomiska situation du befinner dig i är svår bör du kontakta din kommuns budget och skuldrådgivare.

Låna pengar trots många tidigare förfrågningar

När du ansöker om för många lån kan det bli svårt att få beviljat framtida lån om du har fått för många kreditupplysningar, då för många förfrågningar kan leda till dålig kreditvärdighet.

Om man har låg kreditvärdighet men är i stort behov av ett lån, alternativt har för många kreditförfrågningar gjorda på sitt kreditregister, så betyder det inte att man inte kan få ett lån beviljat – vi på Profilkredit erbjuder i vissa fall snabblån trots många förfrågningar.

Låna pengar bekvämt från soffan

Du behöver inte besöka något bankkontor eller skicka in en massa onödiga personliga dokument för att kunna få ett lån beviljat hos oss på Profilkredit. Det enda du behöver göra är att besöka vår användarvänliga webbsajt som även är mobilanpassad och välja hur mycket pengar du vill låna. Därefter får du all information om lånet och lånekostnader samlat i en lättläst tabell, fyller in grundläggande personlig information och signerar lånet med Bank ID. Allt klart – om din ansökan godkänns så får du ditt lån utbetalt till ditt bankkonto direkt.

Så här ansöker du om lån med många förfrågningar

Vi vet att ibland kan ett lån trots många förfrågningar rädda din ekonomi och livsstil. För att ansöka om ett snabblån hos Profilkredit trots många förfrågningar, välj den önskade lönesumman för att se vad som gäller för just ditt lån. Sedan är det bara att fylla i grundläggande information om dig och din ekonomi och signera med Bank ID.

Om du uppfyller våra krav så får du dina pengar överförda på bankkontot direkt.

Låna pengar snabbt

Kronofogden är Sveriges myndighet för inkassering av skulder som har till uppgift att identifiera personer med en historia av obetalda räkningar, skatter och övriga krediter. Om ett ärende vidarebefordras till Kronofogden så får man en anmärkning, en så kallad betalningsanmärkning, som blir kvar i Kronofogdens register i tre år.

En betalningsanmärkning gör det svårt att få ett nytt lån beviljat, att få hyra ett lägenhet, få abonnemang, och så vidare. Trots att man kan bestrida en betalningsanmärkning i tingsrätten så kan gäldenären förlora rättegången, och därmed få betala kostnaderna för rättegången till den befintliga skulder hos Kronofogden ur fickan.

Betalningsanmärkning och lån hos Profilkredit

Våra snabblån är utformade så att du kan låna pengar för att kunna lösa en ekonomisk nödsituation. Hos Profilkredit kan du under vissa omständigheter få låna pengar även om du har fått betalningsanmärkningar på senaste tiden.

Det är väldigt lätt att ta reda på om du kan få ett lån beviljat hos Profilkredit – det räcker med att göra en låneansökan via vår hemsida.

Efter att du har fyllt din grundläggande personliga information och signerat med mobilt Bank ID så kommer vi att göra en kreditupplysning på dig hos vår samarbetspartner Bisnode (alltså inte Upplysningscentralen för att vi inte vill att din kreditvärdighet ska påverkas negativt).

Oftast efter bara några få minuter, får du veta om ditt snabblån har beviljats eller inte. Eventuellt får du dina pengar överförda till ditt bankkonto direkt.

säker lån

Legitimera dig enkelt med Bank ID

Du ansöker om ett lån från Profilkredit genom att fylla i en enkel låneansökan online som sedan behandlas automatiskt. Ansökningsprocessen görs elektroniskt – du kan besöka vår lättnavigerade webbsida både på din dator eller i din mobil och signera din låneansökan med Bank ID.

Lån med direkt utbetalning hos Profilkredit

Snabblån med direkt utbetalning från Profilkredit är en förmånlig låneform för alla som behöver tillgång till ett lån. Du som lånar hos kan kan förvänta dig att ha pengarna på ditt konto inom några få minuter efter att du har skickat in din låneansökan. Denna typ av snabblån är ett relativt nytt fenomen jämfört med vanliga banklån som betalas ut efter dagar eller veckor och har uppstått som ett resultat av den ökade efterfrågan från låntagare som behöver pengar direkt.

Få dina pengar direkt med Profilkredit

Vi hos Profilkredit erbjuder snabblån med direkt utbetalning till våra kunder. Ansökan är säker och tar inte mycket av din värdefulla tid när du behöver pengar utan fördröjning.

Långt borta är de dagar där du skulle behöva besöka ett fysiskt bankkontor och fylla i pappersansökan samt ta med kopior på olika personliga dokument.

Framsteg inom tekniken har lett till att du kan lämna din låneansökan online och få svar automatiskt inom några få minuter, vilket förändrar hur våra lån tillhandahålls för att hjälpa dig att lösa dina ekonomiska problem på en gång.

När det är lämpligt att ta ett lån hos Profilkredit

Snabblån hos Profilkredit är utformade för att ta dig som behöver pengar, igenom en nödsituation eller betala en oväntad kostnad.

Om du är egenföretagare och din dator eller något annat du behöver inom din verksamhet går sönder kan du behöva ta ett snabblån för att reparera eller byta ut det. När allt kommer omkring, utan dessa väsentliga varor genererar du ingen inkomst.

Ett snabblån är en värdefull hjälp för personer som inte har något annat finansiellt alternativ, såsom besparingar eller kreditkort. Snabblån kan också vara en lösning för de som inte kan få andra typer av krediter, till exempel på grund av betalningsanmärkningar hos Kronofogden, dålig kreditvärdighet eller tidsbrist

Är ett lån lämpligt för dig?

Så vilken är målgruppen? Om du befinner i en eller flera av följande roller är du nog med i målgruppen:

 • Du kan inte få andra krediter, till exempel genom banker eller andra vanliga kreditgivare
 • Du gillar den personliga service som vi hos Profilkredit erbjuder – du kan få ditt lån utbetalat inom några minuter
 • Du behöver pengar direkt och inte har tid att vänta på ett standardlån ska godkännas av större kreditgivare
 • Du vill inte åta risken av att ställa en personlig tillgång som säkerhet och därmed riskera att förlora ditt hus eller liknande
 • Du vill låna säkert från utan att behöva besöka en bank eller jämföra olika lån online – Profilkredit erbjuder bara en typ av snabblån, som dessutom är överkomligt och överfört direkt efter att vi har godkänt din låneansökan automatiskt

Var påverkar kostnaderna för att låna pengar?

När du tar lån och krediter så finns det flera saker som avgör kostnaderna på lånet, många kollar bara på räntan hos långivaren och inte på vad för andra faktorer som kan göra att ett lån blir dyrare eller billigare.

Detta kan vara allt från uppläggningsavgifter till fakturakostnader som tillkommer när du väljer att låna pengar.

1. Räntesatser

Det första som avgör vad ditt lån kommer att kosta och det som de flesta människor har relativt bra koll på när det gäller lån och krediter är nominella och effektiva räntan.

Den nominella räntan är den ränta som du betalar för att låna pengarna medan den effektiva räntan är lånets totala kostnader.

2. Löptiden på dina lån och krediter

Löptiden är något som avgör kostnaderna då räntan räknas ut årsvis så innebär en längre låneperiod oftast ett dyrare lån.

Man ska dock alltid se till att man planerar sin privatekonomi så att man kan betala av lånet och om månadskostnaden är för hög kan man sänka den genom att låta lånet ha en längre löptid.

3. Ammortering

Detta går lite hand i hand med vad du har för löptid på ditt lån men i regel så om du amorterar mer på ditt lån varje månad får du en högre månadskostnad men en lägre kostnad på ditt lån då det kommer vara avbetalat snabbare.

4. Avgifter på dina lånade pengar

Vi på profilkredit har en administrationsavgift om 45 kronor per månad, detta är väldigt vanligt bland långivare och tillkommer under olika namn. Det kan kallas allt ifrån avgift till fakturaavgift. Denna avgiften bör du räkna med på ditt lån för att få den effektiva räntan och planera dina månadskostnader.

Har du frågor, eller något du inte kan hitta svaren på?

Hos Profilkredit.se kan du låna upp till 50.000 kr under 24 månader. Du kan ta ditt första lån hos Profilkredit, så länge du har fyllt 21 år och inte finns i Kronofogdens register.

Vi använder oss av Bisnode för att få hjälp att kreditvärdera våra kunder.

När du ansöker om ett lån, värderar vi med detsamma om du kan ta ett lån hos Profilkredit. Om du blir godkänd så mottar du ett e-mail med dina lånedokument samt lånevillkor. När du blivit godkänd blir pengarna direkt överförda till det kontonummer du har angivit.

Har du inte gjort färdigt processen, kommer ansökan att bli annullerad efter några dagar. Om du har signerat med BankID, men inte fått beloppet utbetalt så kontakta oss vänligast på kontakt@profilkredit.se

– Du ska vara minst 21 år och myndig.
 
– Du ska ha ett svenskt personnummer och vara folkbokförd i Sverige.

– Du ska ha en aktiv e-mail adress.

– Du ska ha ett Bankkonto.

– Du får inte ha några betalningsanmärkningar från de 12 senaste månaderna, men äldre går bra.

– Du får inte finnas i Kronofogdens register.

– Du får inte vara över 67 år.