Tack för ditt besök

Vi lånar inte ut nya lån här på Profilkredit. Om du har ett befintligt lån fortsätter det precis på samma sätt som tidigare och med samma villkor som överenskommits med dig i ditt låneavtal. Du kan givetvis fortfarande logga in på dina sidor här och se all information om ditt lån.

“Mycket bra, smidig och snabb hantering…
Mycket bra. Smidig och snabb hantering. Pengarna på kontot supersnabbt. Kan rekommendera Profilkredit till alla som behöver pengar snabbt.”

– Kristian  // 26 jan. 2021

Ibland behöver du pengar för att täcka en oväntad kostnad, som en stor medicinsk faktura, eller för att förhindra att ett litet problem blir ännu mer komplicerat, som att din bil går ännu mer sönder utan rätt besiktning. Om det absolut inte kan vänta kan ett snabblån vara svaret på dina ekonomiska svårigheter.

Med Profilkredit är det möjligt att få ett lån utan UC. Här är vad du behöver veta för att få ett snabblån även om du behöver ditt lån utbetalat direkt eller om du har dålig kreditvärdighet.

Vad innebär lån utan kontroll?

När du ansöker om ett lån hos en kreditgivare som gör kreditupplysning på dig hos Upplysningscentralen så kommer din kreditvärdighet att påverkas negativt av detta, vilket kan göra det svårt eller omöjligt för dig att ta lån i framtiden. Lyckligtvis så hämtar Profilkredit inte någon information om din ekonomiska situation hos UC, utan vi använder oss av alternativa upplysningskällor som inte kommer att försämra din kreditvärdighet.

Om du har hög kreditvärdighet kan det dessutom vara svårt att hitta ett lån från en traditionell finansiell institution som en stor bank. Eftersom traditionella lån vanligtvis kräver att du har både låg kreditvärdighet och inga betalningsanmärkningar så kan du behöva överväga ett lån som inte kräver en kreditupplysning hos UC.

Lån som beviljas utan att upplysning hos UC görs kan användas om du behöver snabb tillgång till kapital för en nödkostnad, till exempel en bilreparation eller en medicinsk procedur som inte täcks av din försäkring. Snabblån utan UC är också lämpliga i situationer där du behöver din lånade pengar utbetalda direkt utan att få din ansökan godkänt manuellt, vilket skulle leda till en utbetalningsfördröjning på upp till flera dagar.

Istället för att göra en traditionell UC kontroll på våra kunder så samarbetar vi med Bisnode, en alternativ upplysningscentral som ger oss information om din ekonomi utan att förvärra din kreditvärdighet.

innehållsförteckning

Lån utan UC och kreditvärdighet

Upplysningscentralen, eller UC, är Sveriges ledande kreditupplysningsföretag som ägs av storbankerna och som långivare använder för att göra en kreditbedömning av potentiella låntagare innan ett lån låntagare har ansökt om kan beviljas. Att låna ut pengar utan UC innebär alltså att kreditgivaren använder sig av ett annat upplysningsföretag än UC vid bedömningen av låntagarens kreditvärdighet. Trots att det finns andra företag som erbjuder upplysningstjänster så kräver de flesta långivare att UC används.

Normalt brukar det inte påverka din kreditvärdighet negativt om det har gjorts en eller två upplysningar på din kredit. Däremot kan det uppstå problem om du samlar på dig fler än tre kreditupplysningar på för kort tid. Då kommer kreditgivarna och bankerna tolka ditt beteende som att du planerar att åta dig ett större antal olika lån och krediter, vilket skulle påverka din betalningsförmåga negativt. En sämre betalningsförmåga skulle i sin tur medföra en högre risk för långivarna, vilket skulle höja din ränta eller leda till att din låneansökan nekas av bankerna och andra kreditgivare.

Dessa faktorer kan sänka din kreditvärdighet:

När du kontrollerar din egen kreditvärdighet kommer det inte att påverkas negativt på samma sätt som när långivarna gör en kreditupplysning på dig. Nedan hittar du en lista över faktorer som påverkar din kreditvärdighet negativt:

 • Betalningshistorik: Så länge du betalar dina skulder och krediter i tid varje månad kommer du ha en positiv betalningshistorik. Ju längre blir du dock skyldig pengar och ju fler olika skulder du lyckas samla desto mer påverkas din kreditvärdighet negativt.
 • Skulder: Ju mer du använder tillgänglig kredit på ditt kreditkort desto mer kan din kreditvärdighet sänkas. En utnyttjandegrad på över 30 % kan börja skada dina kreditpoäng, och ju högre din ränta, desto mer kan din kreditvärdighet påverkas.
 • Kredithistorik: En mer omfattande kredithistorik är bättre för din kreditvärdighet.
 • Ny kredit: Praktiskt taget, varje gång du ansöker om en ny kredit och långivaren gör en upplysning på dig hos UC höjs din kreditvärdighet. Du ska undvika att ansöka om flera lån med UC på kort tid.

Fördelar med lån utan sedvanlig kontroll

Tidigare var det omöjligt att få ett lån utan att långivaren vänt sig till UC för att göra kreditupplysning på dig. Idag ser situationen annorlunda ut och det finns tusentals långivare online som kämpar för att låna just till dig.

När du lånar pengar utan UC får du inga anmärkningar i ditt kreditregister och din kreditvärdighet förblir densamma. De flesta långivare vill ändå göra en kreditupplysning på dig innan de åtar risken att låna pengar till dig men detta kan göras med hjälp av andra upplysningscentraler som finns på marknaden – Profilkredit samarbetar till exempel med upplysningsbyrån Bisnode, vilket gör att du inte får någon anmärkning i ditt kreditregister när vi gör en kreditupplysning på dig.

låna pengar utan uc

Hur kreditvärdigheten bedöms utan kreditupplysning hos UC

Hur kreditvärdigheten bedöms utan kreditupplysning hos UC, så hur bedömer vi din kreditvärdighet om vi inte gör någon kreditupplysning hos Upplysningscentralen?

Jo, det är enkelt. Efter att du har gett oss grundläggande personlig information samt information om din ekonomi vid låneansökningstillfället så tar vi en kreditupplysning på dig via en alternativ upplysningscentral Bisnode. Genom att vi inte tar en kreditupplysning på dig hos Upplysningscentralen så påverkas inte din kreditvärdighet negativt.

Hur snabbt utbetalas ett lån utan UC

Om din låneansökan blir godkänd så överförs dina lånade pengar på ditt bankkonto automatiskt. Dina tillgångar blir därför tillgängliga direkt så att du kan använda dem till det du behöver köpa eller betala för. Detta kallas också för direkt utbetalning och är en av de största fördelarna med vårt snabblån – du kan nämligen använda dina lånade pengar till vad du än behöver nästan omedelbart.

Krav för att kunna låna utan UC hos Profilkredit

Du kan ta ett snabblån hos Profilkredit om du är minst 21 år och maximalt 67 år gammal. Dessutom finns det ett par andra krav för att bli beviljat ett lån:

SMS lån utan UC

Vi på Profilkredit erbjuder inte några SMS lån, men i och med att vår webbsida är mobilanpassad så kan du låna snabbt och bekvämt via din mobila webbläsare. Det finns dessutom många fördelar med att ta vårt snabblån jämfört med gamla vanliga SMS lån, till exempel att våra snabblån är billigare, mer flexibla och har en högre maxgräns än de allra flesta SMS lån på marknaden.

Våra snabblån ges utan säkerhet eller kreditupplysning hos UC, och dessutom med direkt utbetalning.

Fördelar med snabblån:

Hos Profilkredit kan du få ett snabblån beviljat oavsett din ekonomiska status eller ditt kreditbetyg.

Det finns många fördelar med våra snabblån:

 • Snabb onlineansökan som bara tar någon minut
 • Omedelbart beslut om lånegodkännande – sker direkt efter att du har skickat in din ansökan
 • Direkt utbetalning – du får pengarna på en gång
 • Online e-signatur-process – hos Profilkredit ansöker du om ett lån med mobilt BankID
 • Ingen säkerhet krävs – du behöver inte pantsätta några tillgångar för att kunna låna hos Profilkredit
 • Ingen upplysning hos UC görs – din kreditvärdighet inte påverkas av den kreditupplysning vi gr på dig hos Bisnode
 • Vi frågar dig aldrig om vad du avser använda dina lånade pengar till – det är helt upp till dig

Enkel ansökningsprocess

Både ansöknings- och godkännandeprocessen är mycket snabb och enkel hos Profilkredit – i de flesta fall blir du klar med båda två inom några minuter. Du kan använda de lånade pengarna till vad du vill – vi kommer inte att fråga dig vad du avser göra med ditt lån.

Din personliga information är säker hos oss

Vi kommer aldrig att ge tredje sidor åtkomst till din konto- eller kontaktinformation efter att du har lämnat det vid ansökningstillfället.

Flexibilitet

Hos Profilkredit kan du låna hur mycket du vill till vad du vill. Det betyder att det är du som styr ditt återbetalningstempo efter dina behov och möjligheter. I vissa fall kan en maxgräns på 50 000 kr vara en fördel – i många fall kan du nämligen betala lånet med hjälp av en eller två månadslöner.

Lång betalningstid

Hur mycket pengar som lånas beror på låntagarens inkomst. Samtidigt kan du låna pengar i hela 24 månader hos oss. Det betyder att det är du som är i kontroll av hur mycket du väljer eller kan betala tillbaka varje månad till förmånliga räntor.

Låna bekvämt hemifrån

Du behöver inte besöka oss personligen eller skicka in en massa onödiga dokument och personuppgifter för att kunna få ett lån hos oss på Profilkredit. Det enda du behöver göra är att besöka vår webbsida som även är mobilanpassad och välja hur mycket du vill låna. Därefter får du all nödvändig information om lånet och hur mycket det kommer att kosta dig, fyller in grundläggande personlig information och signerar med Bank ID eller mobilt Bank ID. Sedan är det klart – om din ansökan har godkänts får du ditt lån överfört till ditt bankkonto direkt och automatiskt.

Öka ditt kreditbetyg

Du kan till och med förbättra dina kreditpoäng genom att betala tillbaka ditt snabblån hos Profilkredit i tid. Detta gör dig som har en dålig kreditvärdighet möjlighet att förbättra den för att kunna ta lån hos banker och andra större långivare i framtiden.

låna pengar utan uc

Lån utan UC med många förfrågningar

När man ansöker om ett nytt lån kan det bli svårt att få lånet beviljat om man har fått för många kreditupplysningar gjorda hos UC då för många förfrågningar – oftast fler än tre – kan påverka låntagarens kreditvärdighet negativt. Detta kan i sin tur göra det svårare för låntagaren att bli beviljad ett lån i framtiden. Om man råkar befinna sig i en situation där man har låg kreditvärdighet men är i stort behov av ett snabblån eller har för många kreditförfrågningar gjorda på sitt kreditregister så behöver det inte betyda att man inte an få ett nytt lån – vi på Profilkredit erbjuder nämligen snabblån trots många förfrågningar hos UC.

Att kunna få ett snabblån beviljat trots många förfrågningar kan vara en lättnad för dig som behöver ett lån. För att ansöka om ett snabblån hos Profilkredit trots många UC-förfrågningar, välj den önskade lånesumman samt betalningstiden. Då kommer du att se vilka villkor som gäller för just ditt lån. Sedan är det bara att fylla i grundläggande personlig information och signera med Bank ID. Om du uppfyller våra krav och blir beviljat lånet får du dina pengar överförda på kontot direkt.

Lån utan UC med betalningsanmärkningar

Sveriges system för kreditbedömning syftar till att identifiera personer med en historia av obetalda räkningar, skatter och krediter. Den som inte betalar sina skulder även efter att ha fått en påminnelse vidarebefordras till Kronofogden, en nationell myndighet med uppgift att inkassera skulder. Om ett ärende har vidarebefordrats till Kronofogden får en privatperson en anmärkning som kallas för betalningsanmärkning och som blir kvar i Kronofogdens register i upp till tre år. Denna typ av anmärkning gör det mycket svårt att få ett nytt lån beviljat, hyra en lägenhet, få abonnemang eller få ett jobb där man hanterar pengar.

Det går att bestrida en betalningsanmärkning i tingsrätten, men ifall gäldenären förlorar rättegången läggs kostnaderna för rättegången till den befintliga skulden hos Kronofogden.

Våra snabblån är utformade för att hjälpa människor att snabbt få pengar för att kunna lösa en del olika ekonomiska nödsituationer. Hos Profilkredit kan du i vissa fall låna pengar även om du har fått betalningsanmärkningar på senaste tiden, men detta bedöms individuellt. Det är väldigt lätt att ta reda på om du kan få ett lån – det räcker med att göra en ansökan via vår hemsida. Efter att du har fyllt grundläggande personlig information och signerat med Bank ID så kommer vi att göra en kreditupplysning på dig hos Bisnode (alltså inte UC för att din kreditvärdighet inte ska påverkas negativt). Därefter, efter bara någon minut, får du veta om ditt lån har beviljats eller inte och får eventuellt dina pengar överförda till ditt bankkonto.

Här några tips som hjälper dig att förbättra din kreditvärdighet:

Om ditt lån hos Profilkredit inte har beviljats på grund av betalningsanmärkningar eller andra faktorer som sänker din kreditvärdighet och betalningsförmåga kan du följa några enkla tips för att kunna låna pengar hos oss så snart som möjligt:

När du använder dessa tips och andra bra pengavanor är du väl på väg till en bättre kreditvärdighet som kommer att hjälpa dig få ett lån beviljat.

Våra snabblån utan UC

Snabblån finns till för att hjälpa dig att snabbt lösa ett ekonomiskt problem, oavsett vad det än handlar om. När du inte har tillräckligt med pengar på ditt bankkonto för att åtgärda dessa situationer kan det vara mycket stressigt och kan leda till ännu otrevligare problem såsom betalningsanmärkningar eller avsaknad av en väsentlig komponent av din livsstil.

Hos Profilkredit kan du snabbt låna mellan 10 000 kr och 50 000 kr utan säkerhet eller krav på en kreditupplysning hos UC. Inte heller kommer vi att fråga dig vad du avser använda pengarna till – det är nämligen upp till dig. Dessutom utbetalas dina lånepengar direkt till ditt bankkonto så att du kan betala för det du önskar eller behöver på en gång. Om snabblån används förnuftigt så kan de vara en bra lösning av knepiga ekonomiska situationer innan de blir stressiga problem.

Lån med Bank ID utan UC

Du ansöker om ett snabblån hos Profilkredit genom att fylla i en liten ansökan online som sedan godkänns och tecknas av oss. För snabbhet och bekvämlighet slutförs allt som har med ansökningsprocessen om ett snabblån elektroniskt – du kan besöka vår lättnavigerade, mobilanpassade webbsida både på din dator eller i din mobila webbläsare och signera din ansökan med BankID eller mobilt BankID. Enklare kan det inte vara!

Snabb ansökningsprocess

Att fylla i vårt ansökningsformulär är väldigt enkelt och innebär att du ska få ett snabbt beslut om din låneansökan har godkänts – i de flesta fall får du svaret redan inom några minuter. Har ditt snabblån beviljats så behöver du inte göra något mer – dina pengar kommer att överföras till ditt bankkonto automatiskt och på en gång.

När du lämnar in en låneansökan hos Profilkredit måste du ange:

 • Det önskade lånebeloppet – mellan 10 000 kr och 50 000 kr
 • Personliga detaljer – namn och personnummer
 • Adress – du ska vara bosatt i Sverige
 • Boendestatus
 • Anställningsstatus
 • Månadsinkomst
 • Detaljer gällande ditt bankkonto dit dina lånade pengar kommer att utbetalas

Innan du slutför din ansökan kommer du att ta reda på alla villkor som avser ditt snabblån – från räntor till det totala beloppet du kommer att få betala tillbaka.

Snabblån utan säkerhet och UC

Som namnet antyder är ett snabblån utan säkerhet ett sådant lån som inte kräver att du ställer några säkerheter för att bli beviljat lånet, alltså att du inte behöver pantsätta några personliga tillgångar såsom ditt hus eller din bil för att kunna låna pengar. Att låna utan UC innebär att ingen kreditupplysning görs hos den största kreditupplysningscentralen i Sverige, Upplysningscentralen, vilket inte kommer att påverka din kreditvärdighet negativt.

Snabblån utan säkerhet och UC hos Profilkredit är lämpliga för de som vill låna en mindre summa pengar och som inte är villiga eller förmögna att ställa någon säkerhet för lånet samtidigt som de inte vill sänka sin kreditvärdighet genom en upplysning hos UC.

låna pengar utan uc

Fördelar med lån utan säkerhet

Teoretiskt sett är lån utan säkerhet ett mindre riskabelt lånealternativ då låntagaren inte kommer att förlora några personliga tillgångar om skulden inte kan betalas tillbaka i tid av någon anledning. Lån utan säkerhet kan också erbjuda mer flexibilitet än vanliga säkrade lån. Vidare finns det andra låneformer så som kontokredit till exempel som är ett bra alternativ till lån utan säkerhet.

Då vi hos Profilkredit tar an en större risk genom att låna dig pengar utan säkerhet kommer att få information om din ekonomiska situation och dina betalningsvanor genom en kreditupplysning som vi gör hos Bisnode. Detta sker i samband med att du lämna in din låneansökan och kommer inte påverka din kreditvärdighet negativt. Om din låneansökan godkänns får du dina lånade pengar utbetalade på ditt bankkonto direkt.

Nackdelar med säkra lån

Ett säkrat lån kan vara ett mycket mer riskfyllt alternativ av finansiering för svenska låntagare då det innebär att deras tillgångar ställs som säkerhet för lånet, alltså att de pantsätts. Detta kan leda till att låntagaren förlorar sina tillgångar ifall något oväntat händer och lånet inte kan betalas tillbaka enligt schemat.

Hos Profilkredit kan du låna pengar utan säkerhet eller krav på UC, vilket medför väldigt lite risk för dig som låntagare. Det är vi som åtar risken.

Lån utan UC med utbetalning direkt

Snabblån med direkt utbetalning är en förmånlig och smidig låneform lämplig för personer som behöver tillgång till kredit direkt. Du som lånar hos profilkredit kan förvänta dig att ha pengarna på ditt bankkonto inom bara några minuter efter att du har lämnat in din låneansökan (efter att den blivit godkänd).

Dessa typer av lån är ett relativt nytt fenomen inom finanssektorn jämfört med vanliga banklån som betalas ut efter dagar, om inte veckor. De har främst uppstått som ett resultat av den ökade efterfrågan från kunder som behöver lån med omedelbar utbetalning

Vi hos Profilkredit erbjuder snabblån med direkt utbetalning. Ansökan är en snabb och enkel process som bara tar någon minut och inte tar mycket av din värdefulla tid när du behöver pengar på en gång. Långt borta är de dagar där du skulle behöva gå in i en fysisk bank och fylla i långa pappersansökan samt ta med kopior på olika personliga dokument. Framsteg inom tekniken i samband med efterfrågan efter en enklare ansökningsprocess har lett till att du kan lämna din låneansökan online och få svar automatiskt inom några minuter, vilket förändrar hur snabbt snabblån tillhandahålls för att hjälpa dig att få omedelbara lån.

När det är lämpligt att ta ett snabblån

Snabblån som du kan ta hos Profilkredit är utformade för att ge dig som behöver snabb kredit för att ta dig igenom en nödsituation eller betala en oväntad kostnad. Om du, till exempel, är egenföretagare och din bil, dator eller något annat du behöver inom verksamheten går sönder kan du behöva ta ett lån för att reparera eller byta ut det. När allt kommer omkring, utan dessa väsentliga verktyg får du ingen inkomst. Ett snabblån online är en värdefull hjälp för personer som inte har något annat alternativ, som att använda sina besparingar eller kreditkortsaldo eller vänta på att få ett banklån med säkerhet beviljat. På samma sätt kan snabblån vara en idealisk lösning för de som inte kan få andra vanliga typer av kredit tillräckligt snabbt eller inte alls, till exempel på grund av betalningsanmärkningar, dålig kreditvärdighet eller tidsbrist.

Så vilken är den idealiska målgruppen av sökande av snabblån? Om du befinner i en av följande roller är du nog med i målgruppen:

 • Du kan inte få andra vanliga, kanske ännu mer överkomliga, krediter, till exempel genom storbanker eller andra vanliga kreditgivare
 • Du gillar den snabbhet, bekvämlighet och personlig service vi hos Profilkredit erbjuder – du kan få ditt lån beviljat inom några få minuter och få det utbetalat direkt
 • Du behöver pengar på en gång och inte har tid och slösa genom att vänta på ett standardlån ska beviljas av större kreditgivare
 • Du vill inte åta den risken av att ställa en personlig tillgång som säkerhet och därmed riskera att förlora ditt hus, din bil eller liknande
 • Du har en redan något dålig kreditvärdighet och vill inte försämra den vidare genom att en upplysning hos UC görs på dig (vi tar en kreditupplysning på dig från en alternativ källa, Bisnode, som inte kommer att påverka din kreditvärdighet)
 • Du vill låna snabbt och säkert direkt från ditt hem utan att behöva besöka ett bankkontor eller jämföra olika typer av lån online – hos oss erbjuder vi bara en typ av snabblån, som dessutom är förmånligt och utbetalat direkt efter att vi har godkänt din låneansökan
låna pengar utan uc

Kan du få pengarna på kontot direkt?

Ja, vi erbjuder snabblån med direkt utbetalning till alla som uppfyller våra krav. Om du vill låna pengar hos profilkredit så kommer vi sträva efter att överföra lånet på ditt bankkonto inom några få minuter efter att din låneansökan har beviljats. Detta förutsätter dock att du uppfyller våra enkla krav och att vi har godkänt den kreditupplysning vi har gjort på dig och din ekonomi hos Bisnode. Om vi behöver mer information kommer vi att kontakta dig direkt, och det kan innebära att det tar lite längre tid att ge omedelbart lånegodkännande. Men i de allra flesta fall kommer du ha pengarna på ditt bankkonto redan inom några få minuter efter att du har börja fylla i din låneansökan som du dessutom signerar snabbt och bekvämt med mobilt BankID.

Vi på Profilkredit har utformat vår omedelbara låneprocess för att vara så enkel och effektiv som möjligt. Vi förstår att en snabb beslutsprocess och en direkt utbetalning av lånepengarna till kundens konto är avgörande för att vår tjänst ska uppskattas av våra kunder och uppfylla sitt grundläggande syfte.

Om du vill ha ytterligare information om vad som menas med någon av de villkor du ser på vår webbsida, såsom lånetid, den totala lånekostnaden eller effektiv ränta så tveka inte att kontakta oss. För allmän rådgivning om lån, månatliga återbetalningar, räntor eller bara oberoende expertråd, kontakta vår kundservice.

Har du frågor, eller något du inte kan hitta svaren på?

Hos Profilkredit.se kan du låna upp till 50.000 kr under 24 månader. Du kan ta ditt första lån hos Profilkredit, så länge du har fyllt 21 år och inte finns i Kronofogdens register.

Vi använder oss av Bisnode för att få hjälp att kreditvärdera våra kunder.

När du ansöker om ett lån, värderar vi med detsamma om du kan ta ett lån hos Profilkredit. Om du blir godkänd så mottar du ett e-mail med dina lånedokument samt lånevillkor. När du blivit godkänd blir pengarna direkt överförda till det kontonummer du har angivit.

Har du inte gjort färdigt processen, kommer ansökan att bli annullerad efter några dagar. Om du har signerat med BankID, men inte fått beloppet utbetalt så kontakta oss vänligast på kontakt@profilkredit.se

– Du ska vara minst 21 år och myndig.
 
– Du ska ha ett svenskt personnummer och vara folkbokförd i Sverige.

– Du ska ha en aktiv e-mail adress.

– Du ska ha ett Bankkonto.

– Du får inte ha några betalningsanmärkningar från de 12 senaste månaderna, men äldre går bra.

– Du får inte finnas i Kronofogdens register.

– Du får inte vara över 67 år.