Mikrolån

Mikrolån på nätet

Hos Profilkredit kan du tryggt ta ett lån på ett mindre belopp. Ibland är det inte nödvändigt att låna flera tusen kronor om du bara behöver ett par hundra eller ett par tusen kronor. Du kan låna ned till 10 000 kr hos oss. Behöver du behöver lite mer kan låna ända upp till 50 000 kr.Vi fokuserar alltid på att betala ut dina pengar så snabbt som möjligt.

Mikrolån på 10 000 kr

Våra mest populära mikrolån ligger på endast 15 000 kr. Med detta kan du låna till det lilla som du saknar. Det kan vara mat i slutet av månaden, en öl ute på stan eller en julklapp till ditt barn. Om du tar ett litet lån kommer den effektiva räntan vara lägre och du kommer att få ett billigare lån än om du lånar ett större belopp.

Behöver man lite mer pengar kan ett minilån vara en bra idé. Med ett mikrolån ligger beloppet generellt på 10 000 eller 15 000 kr, medan ett minilån är på 25 000 30 000 eller 40 000 kr. Det är sällsynt att man behöver ett mikrolån, eftersom man ofta kan vänta tills man får lön igen – men ibland är kontot tomt och man behöver pengar direkt.

Snabbt mikrolån

När du tar ett lån hos oss gör vi vårt bästa för att behandla det så snart som möjligt. Vanligtvis får du ett svar på din ansökan samma dag och därefter görs utbetalningen direkt. Vi gör vårt bästa för att du ska ha pengarna på ditt konto så fort som möjligt efter att du godkänt lånet.

Mikrolån utan säkerhet

Eftersom det är så låga belopp vi lånar ut med mikrolån så kräver vi minimal säkerhet. De flesta tar ett mikrolån för att de har spenderat lite för mycket pengar i början av månaden och därför har svårt att få ekonomin att gå ihop i slutet av månaden – då finns det sällan problem med att betala tillbaka lånet.

Mikrolån som 20-åring

Om du är över 20 år gammal är du fri att ansöka om ett lån på vår hemsida. Tyvärr kan vi inte erbjuda lån till 18- eller 19-åringar, eftersom vi tidigare har haft dålig erfarenhet av denna åldersgrupp. Man är sällan redo att hantera ett lån i den åldern, oavsett hur mycket man tjänar eller får i studiebidrag.

Fördelar med denna typ av lån

Med ett mikrolån lånar man oftast 15 000 kr eller mindre. Det är alltså inte högre belopp som 10-20 000 kr. Den unika fördelen med att välja ett mindre lånebelopp är den lägre effektiva räntan. Vi rekommenderar alltid att man endast lånar så mycket som man behöver. Om det inte finns något behov av mer än ett par tusen kronor, eller kanske ännu mindre – är ett mikrolån det självklara valet.

Löptid på lånet

När man väljer ett lån på ett lägre belopp är det lättare att välja en kort löptid. Detta innebär att du kan ha lånet ur världen inom högst en månads tid. På grund av det låga beloppet kommer du lätt att kunna betala tillbaka beloppet när det finns pengar på kontot igen – vilket gör att du inte behöver oroa dig för påminnelser och annat.

Hur är det med banklån?

Ett banklån har normalt en något lägre effektiv ränta än ett mikrolån, men de kommer aldrig att erbjuda dig att låna så låga belopp som ett mikrolån generellt är. Hos Profilkredit kan du ta ett lån från 10 000 kr och upp till 50 000 kr. Det finns inga vanliga banker som skulle ta dig på allvar om du frågade din bankrådgivare om du kan låna ett belopp i den storleken.

Mikrolån trots att man finns i kronofogdens register

Vi kan inte erbjuda mikrolån om du finns i kronofogdens register eller har betalningsanmärkningar de senaste 12 månaderna. Vi gör detta för att skydda både oss själva och dig som låntagare. Finns man med i kronofogdens register är det generellt för att man redan har flera obetalda lån. Då är ett nytt lån sällan en bra idé för din ekonomiska situation. Samtidigt är det en mycket låg sannolikhet att vi kommer att få tillbaka våra pengar. Därför är det inte en bra idé för någon av oss. 

Gratis mikrolån

På Profilkredit erbjuder vi inte gratis mikrolån. Det finns låneföretag som erbjuder gratis mikrolån där det inte finns någon ränta på lånet. Det kan verka bra, men här är det viktigt att titta på de räntor som kommer läggas på lånet om du inte betalar i tid. Mycket kan ske under utlåningsperioden och väljer man ett gratis mikrolån utan att betala i tid kan det snabbt bli mycket kostsamt.

Mikrolån i utvecklingsländer

Utöver att vara en typ av lån, där du lånar ett mindre belopp, är mikrolån även en term för något annat. Om du har pengar över i budgeten är det möjligt att erbjuda mikrolån till utvecklingsländer. På så sätt kan du tjäna lite extra fickpengar genom att få tillbaka räntan.

Behöver du hjälp?

Våra kunder betyder allt för oss, vilket är anledningen till att vi också gör allt vi kan för att erbjuda den bästa kundservicen. Har du frågor om mikrolån som inte blivit besvarade på denna sida, är du alltid välkommen att kontakta oss