Minilån

Billiga minilån

Med ett billigt minilån från Profilkredit kan ditt liv snabbt bli roligare! Du kan betala dina räkningar, köpa den dator du har drömt om, ta en välbehövlig semester eller andra underbara saker som du värdesätter i livet.

Hur tar jag ett minilån?

I formuläret högst upp på den här sidan kan du fylla i en ansökan om att ta ett minilån. När du har fyllt i ansökan kommer vi att kontrollera dina uppgifter och bedöma om vi kan låna pengar till dig. Det är dock ovanligt att vi inte godkänner en låneansökan.

Låna 5 000 kr med ett minilån med ordentlig kvalitet

Hos Profilkredit kan du låna allt från 3 000 kr upp till 25 000 kr. Ett av de populäraste lånen är att låna 5 000 kr, eftersom de räcker till att betala räkningarna i slutet av månaden, samtidigt som det ger utrymme för nöjen. Det är också väldigt vanligt att låna 3 000 kr till en längre weekend-resa.

Vad är ett minilån?

Kärt barn har många namn och minilån är egentligen bara ett snabblån med ett lägre belopp. Hos Profilkredit kan du låna allt från 3 000 upp till 25 000 kr. Vanligtvis kallar man det minilån om man lånar 5 000 eller mindre. Detta är ofta det belopp som saknas för en oförutsedd kostnad eller ett erbjudande, som till exempel en drömresa.

Fördelar med minilån

Genom att ta ett minilån (för att inte låna mycket pengar på en gång) är det mycket lättare att betala tillbaka pengarna. Du står därmed inte inför flera års avbetalning, som vid bank- eller studielån. Om du skulle få svårt att betala tillbaka är det inte hela världen eftersom det ofta endast handlar om ett par tusen kronor.

Minilån kontra banklån

Om du tidigare provat att låna pengar på banken vet du hur svår den processen kan vara. Vi tycker att det ska vara lätt att låna pengar, samtidigt som vi inte lägger oss i vad du tänker spendera dina lånade pengar på. Om du är över 20 år, har en rimlig inkomst och inte är registrerad hos kronofogden eller har betalningsanmärkningar de senaste 12 månaderna, räknar vi med att du är en ansvarsfull människa.

Minilån kontra konsumentlån

Den enda skillnaden mellan ett minilån och ett konsumentlån är vanligtvis lånebeloppet. Vi rekommenderar alltid att du endast lånar det du behöver. Om du lånar ett lågt belopp och med en kort låneperiod, kommer räntan också att vara lägre.

Akta dig för gratis minilån

Det finns långivare som erbjuder det första lånet gratis eller som räntefritt lån. Naturligtvis kan det vara bra att få ett gratis lån, men tittar man närmare på villkoren för sådana lån ser man snart att det inte är så idealiskt som det kan verka.

Gratis minilån har ofta extremt höga räntor om du inte kan betala i en viss takt. Samtidigt har efterföljande lån ofta en mycket hög ränta. Det är därför viktigt att sätta sig in i erbjudandena innan man väljer var man ska ansöka om lån.

På Profilkredit har vi en fast ränta som inte förändras, oavsett hur många gånger du lånar av oss. Vi försöker även att alltid hålla den så låg som möjligt. Vi visar också alltid alla kostnader i samband med lånet innan du ansöker. Vi tror att en transparent låneprocess, utan oförutsedda kostnader, ger den bästa servicen för våra kunder.

Ränta på minilån

Vi har i princip endast en sorts lån på Profilkredit - nämligen snabblån. Men det finns många olika ord för dessa, inklusive minilån. Det innebär praktiskt taget att räntan är densamma, oavsett vilken typ av lån du tar. Detta ändrar sig såklart beroende på hur mycket pengar du vill låna och hur lång låneperiod du önskar.

Effektiv ränta på minilån

Den effektiva räntan är faktiskt det viktigaste att titta på om du vill jämföra lån. Vi försöker hålla den effektiva räntan så låg som möjligt, men den ändras även beroende på hur lång låneperiod du vill ha och hur mycket pengar du behöver.

Kan man ta ett minilån som 18-åring?

Du måste dessvärre vara över 20 år för att ta ett lån hos Profilkredit. Om du fortfarande behöver pengar, rekommenderar vi att någon i din umgängeskrets tar ett lån, som du sedan betalar för. Det är dock viktigt att känna till att den person som tar lånet också kommer att vara den som är betalningsskyldig i slutändan. Läs gärna våra artiklar om vänlån och familjelån, innan du beslutar dig för den lösningen.

Minilån trots att man finns i kronofogdens register

Om du finns i kronofogdens register kan du dessvärre inte ta ett minilån hos oss. Vi lånar inte ut lån till personer som finns med i kronofogdens register då det vore oansvarigt från bägge parter. Finns man med i kronofogdens register har man ofta flera fallerade lån, och genom att ta fler lån förvärrar man bara situationen. Du får inte heller ha några betalningsanmärkningar de senaste 12 månaderna. Läs gärna vår artikel om kronofogden om hur du blir skuldfri.

Ångerrätt på minilån

Precis som allt annat du beställer eller köper på nätet har du även 14 dagars ångerrätt när du tar ett lån från Profilkredit. När ansökningsprocessen har slutförts har du möjlighet att acceptera eller annullera låneerbjudandet. Även om du godkänner har du ändå 14 dagar på dig att ångra ditt lån. Vi vill inte ha en situation där våra kunder känner sig låsta.

Vilka är Profilkredit?

Vi är ett företag som erbjuder snabblån och minilån till alla som behöver lite luft i sin ekonomi. Vi startade företaget eftersom vi kunde se en lucka på marknaden för en ärlig långivare som erbjuder en rättvis ränta på sina lån. Vi är ett danskägt företag baserat i Köpenhamn och vi lägger stor vikt vid att våra kunder kan få kundservice och hjälp på sitt eget språk. Samtidigt är hög kvalitet och transparenta processer två av våra kärnvärden.

Frågor och svar om minilån

Nedan kan du se ett antal av de frågor vi ofta får från våra låntagare - läs mer på vår FAQ-sida. Vi gör vårt yttersta för att besvara de frågor du kan ha. Har du frågor som inte blivit besvarade på vår hemsida, är du alltid välkommen att kontakta oss.

Vilka krav är det för minilån?

För att ta ett minilån på Profilkredit är det exakt samma krav som om du skulle ta ett snabblån. Du måste vara minst 20 år gammal, inte vara registrerad hos kronofogden, inte ha betalningsanmärkningar de senaste 12 månaderna och kunna lämna minimal säkerhet.

Använder ni BankID?

Ja, vi använder BankID som en del av låneansökan. Detta garanterar att vi vet vem du är och ger dig också en försäkran om att vi tar din personliga information på allvar. Vi delar inte informationen med någon och din bank kommer exempelvis inte får reda på att du har ett lån hos oss.