Online lån

Online lån

Med ett online lån kan du genomföra hela låneansökan och låneprocessen på nätet. Det är användarvänligt och du kan göra det när du är i parken, sängen eller utomlands. Vi brukar godkänna låneansökningar inom en dag och om du blir godkänd så har du pengarna direkt in på ditt konto.

Låna 10 000, 25 000 eller 50 000

Du kan låna pengar från 10 000 kr och upp till 50 000 kr hos oss. Tänk på att att du endast bör låna pengar som du faktiskt har användning för.

Låg ränta på online-lån

Eftersom vi inte har några filialer eller butiker utan sköter allt online, kan vi erbjuda en lägre ränta än många andra låneföretag. Om du fortfarande vill jämföra våra lånevillkor med andra är det den effektiva räntan som är det viktigaste riktmärket.

Online lån utan säkerhet

Vi på Profilkredit vet hur irriterande det kan vara att uppge alla sina privata uppgifter. Därför vill vi även se till att ställa så låg säkerhet som möjligt för dig som låntagare. Detta innebär bland annat att du inte behöver ha en hög inkomst för att kunna ta ett lån hos oss.

Fördelarna med online lån

Det finns ett antal olika fördelar med online-lån jämfört med mer traditionella lån. Vi har listat ett antal fördelar nedan, men även en nackdel.

Ansökan är användarvänlig

Det är möjligt att ansöka varifrån du vill

Du behöver endast ställa minimal säkerhet

Pengarna kan användas till precis vad du vill

Du har större chans att få ett ja 

Räntan är fast

 

Låneperiod

Vår låneperiod är på 24 månader och du kan välja att lösa lånet när du vill. 

Återbetalning

Om du uppfyller den tidsfrist som fastställts för lånet  tillkommer där inga extra räntor och avgifter. Om du inte betalar inom tidsfristen kommer vi lägga på påminnelseavgifter, och den totala kostnaden för ditt lån blir därmed dyrare.

Online lån kontra banklån

Om du tagit ett lån hos oss tidigare vet du hur användarvänlig låneprocessen är.  Hos en bank måste du oftast förklara vad pengarna ska användas till samt uppge en hel massa privat information. 

På Profilkredit lägger vi oss inte i vad du använder pengarna från ditt online lån till. Några av de mest populära sakerna att använda våra lånemöjligheter till är för att betala oförutsedda kostnader, men det kan även vara för att få lite mer luft i ekonomin och köpa något fint till dig själv.

Gör en budget

Innan du ansöker om ett lån rekommenderar vi alltid att du gör en budget. Med en budget kommer du att kunna se om du faktiskt har möjlighet att betala tillbaka lånet på överenskommen tid, kan du inte det bör du avstå från att ta ett lån.

Är online lån en bra idé?

Om du behöver pengar här och nu är ett online lån en av de möjligheter som finns. Om du kan klara dig genom månaden, men saknar pengar för nöjen är det en bra idé att tänka sig för en extra gång.

Genom att spara och öppna ett sparkonto behöver du inte ta ett lån, vilket gör att du inte behöver betala ränta på de pengar du spenderar. Några bra tips för att spara pengar i det dagliga livet kan vara att betala kontant i stället för att använda kort, göra inköpslistor så att du undviker impulsköp och handla på blocket eller liknande.

Ibland är dessa sparråd inte tillräckliga om du behöver pengar här och nu. Om du har en extra räkning som ska betalas under månaden är online lån ett bra alternativ eftersom du kommer kunna betala när du får in pengar på kontot igen.

Godkännande med BankID vid online lån

Vi använder BankID som en del av låneansökan. Detta säkerställer att vi får rätt information om dig, och det gör också hela låneprocessen säkrare. Om du inte har ett BankID kan du dessvärre inte ta ett online-lån hos oss. BankID ger dig en mycket säkrare låneprocess där vi kan samla in alla uppgifter vi behöver på ett säkert sätt. 

Det är numer mycket vanligt att använda BankID för att ansöka om lån. Även om det kan vara irriterande, är det den bästa lösningen i slutändan. Om du överväger en annan långivare som inte använder BankID, rekommenderar vi starkt att du väljer oss eller någon annan som har BankID som en del av processen.

Online lån trots att man finns med i kronofogdens register

Om du finns i kronofogdens register erbjuder vi dessvärre inte online lån eller några andra typer av lån. Det främsta skälet till detta är att det skulle vara oansvarigt av både dig och oss. Är man med i kronofogdens register är det vanligtvis för att man misskött lån, då det sällan en bra idé att ta ett annat lån. Du får heller inte haft någon betalningsanmärkning de senaste 12 månaderna.

Online lån som 18-, 21- eller 25-åring

Du ska vara minst 21 år gammal för att kunna ta ett lån hos oss. Denna åldersgräns är satt eftersom mycket unga människor ofta har problem med att återbetala sina lån. När man blir lite äldre har man ofta en bättre ekonomi och är därför tillräckligt ansvarsfull för att ta ett lån.

Hur ansöker jag om lån?

Allt går att göra i online-formuläret längst upp på denna sida. Vi guidar dig genom hela processen och hjälper dig på vägen. När du har fyllt i de uppgifter vi efterfrågar, kommer vi att granska din ansökan och återkomma med ett svar inom max 24 timmar.

Kan jag ångra ett online lån?

Precis som när du köper kläder eller andra föremål på nätet, har du även 14 dagars ångerrätt när du tar ett online lån. När du har fyllt i låneansökan och vi ger dig svaret om du är godkänd eller ej, har du alltid möjlighet att ompröva om du vill ha lånet.