Privatlån

Snabbt privatlån upp till 50 000 kr.

Med ett privatlån hos ProfilKredit kan du snabbt få pengar på kontot. Vi kräver ingen säkerhet och du kan låna från 3 000 och upp till 50 000 kr.

Låna pengar snabbt

När du lånar pengar hos ProfilKredit, går vi igenom din ansökan så snabbt som möjligt för att du ska få åtkomst till pengarna snarast. Vi skickar pengarna till ditt konto omedelbart när ditt lån är godkänt och signerat med BankID.

Med hjälp av vår lånekalkyl kan du ansöka efter ett lån på några minuter – oavsett om du sitter vid en dator, på språng med din mobiltelefon eller ligger på soffan med din surfplatta. Så fort vi har fått din ansökan granskar vi den och ifall det inte finns några hinder godkänner vi den. Skulle det uppstå några problem med ansökan kontaktar vi dig omedelbart.

Bra ränta på privatlån

Vår ränta är bland de bästa som erbjuds på marknaden, men ifall du vill försäkra dig om den bästa räntan överlag ska du vara noga med att låna ett så lågt belopp som möjligt och betala tillbaka så fort som möjligt. Tar du ett lån på 5000 kr är det billigare att betala tillbaka lånet inom en månad istället för ett år.

Det är inte bara räntan som visar om ett lån är dyrt eller billigt. Det viktiga är att hålla koll på den effektiva räntan och det totala återbetalningsbeloppet. Det mest naturliga är att jämföra det totala återbetalningsbeloppet men det är också viktigt att jämföra den effektiva räntan.

Betala tillbaka privatlånet på en gång

Banklån brukar vara komplicerade och under en längre tidsperiod, vilket oftast slutar med att man betalar tillbaka lånet under flera år. Men hos Profilkredit betalar du tillbaka ditt privatlån på en gång, vilket kan vara en lättnad.

Planerar man att låna mycket pengar är det smartast att delbetala lånet under en längre tid. Är det ett mindre belopp som 5.000 kr rekommenderar vi att betala tillbaka lånet på en gång. De flesta brukar ha tillräckligt med pengar på kontot för att betala tillbaka hela beloppet efter en månad när det ligger mellan 3.000-10.000 kr.

Vi blandar oss inte i din ekonomi

Hos oss på Profilkredit kan du använda pengarna från ditt lån till exakt vad du vill. Oavsett om det är en handpenning till en lägenhet, julklappar eller körkort så blandar vi oss inte i din ekonomi. Har du tidigare lånat hos en bank vet du hur irriterande det kan vara när banken blandar sig i ditt privatliv.

På banken vill de oftast veta exakt vad du behöver använda de lånade pengarna till. Det gör vi inte på Profilkredit. Det ska vara lätt att låna pengar från oss.

Privatlån med BankID

Vi är godkända av Finansinspektionen för att låna ut pengar, och därför ska du signera med BankID för att kunna ansöka hos oss. Detta är vårt enda krav för att du ska kunna låna. Ifall du inte har BankID kan du beställa det här.

Skäm bort dig själv med ett privatlån

Vi är medvetna om att vissa månader kommer med extra utbetalningar och det kan vara tufft att klara sig utan extra hjälp. Speciellt när man är orolig och bekymrad över hur man ska klara sig månaden ut. Du kan lösa det genom att ta ett privatlån. Med ett privatlån kan du vila dig från stressen och möjligtvis unna dig en resa med dina vänner, en fin present till flickvännen eller en runda till bion med barnen. En trevlig upplevelse med dem du bryr dig om kostar inte mycket och med ett lån behöver du inte oroa dig ifall du har råd med mat och räkningar.

Ett privatlån kan förverkliga dina drömmar

Oavsett hur dina drömmar ser ut, kan vi hjälpa dina drömmar att bli verklighet. Vill du fria till din partner? Resa till USA? Komma igång med träningen eller ha råd med en personlig tränare? Vi på Profilkredit vill hjälpa dig nå dina mål – snabbt och enkelt. Ett snabblån kommer alltid vara värt pengarna ifall du spenderar pengarna på underbara erfarenheter med vänner eller familj.

Låna pengar från familjen

Ifall du bara behöver några tusen kronor kan det vara möjligt att låna pengar från dina föräldrar eller andra familjemedlemmar. På Profilkredit hör vi tyvärr många historier där detta gått fel. Ifall du lånat pengar från en familjemedlem är det sällan som man gör ett riktigt avtal om räntan eller när pengarna ska betalas tillbaka. Detta slutar ofta med att man blir förvirrad och i värsta fall förstör relationen med en familjemedlem på grund av ett lån. Därför behöver du vara välinformerad om kraven innan du frågar en familjemedlem eller vän om att låna pengar.

Få hjälp med att låna pengar

Har du frågor om hur vår lånekalkyl eller lån fungerar är du alltid välkommen att kontakta oss. Vi är alltid glada att kunna hjälpa våra kunder vilket är anledningen till att majoriteten av våra kunder väljer att komma tillbaka till oss när de behöver ta fler lån. Lånet ansöker du själv efter online, så ifall du inte vill kontakta oss genom telefon behöver du inte det. Vi är tillgängliga 9.00-17.00 på vardagarna för att hjälpa dig med ditt lån ifall du behöver det. Vi är här för att garantera lysande kundservice och hjälpa till med era frågor.

Frågor och svar

Nedan följer ett antal vanliga frågor och svar om våra privatlån. Ifall du har ytterligare frågor är du alltid välkommen till att kontakta vår kundtjänst via e-post eller ringa oss på vardagar mellan kl 09.00-17.00.

Hur mycket kan jag låna?

Kunder kan låna upp till 25 000 kr direkt.

Längd på återbetalningsperioden?

Möjlighet att betala tillbaka lånet under 12 månader. Du kan välja att betala tillbaka lånet tidigare genom att lösa in det eller delbetala det med jämna summor i 12 månader. 

Går det att ansöka om ett privatlån över telefon?

Nej, just nu accepterar vi låneansökningar via vår hemsida. Du kan inte ansöka om privatlån via post, brev eller telefon. Vi gör detta för att se till att det är du som ansöker om ett lån i ditt namn. Därför försäkrar vi oss med din signatur i BankID när du ansöker.

Kan vem som helst ansöka om ett lån?

Våra krav för att kunna godkänna ett lån är följande:

  • Vi behöver ett svenskt personnummer och att du är folkbokförd i Sverige
  • Du ska ha en aktiv e-mail adress
  • Det behövs ett svenskt mobiltelefonnummer
  • Ett Bankkonto där vi kan föra över pengarna
  • Signering med BankID
  • Inget register hos Kronofogden
  • Är minst 21 år och max 67 och myndig
  • Uppfyller kraven för kreditvärdering i punkt 3.

Är jag anonym?

Ja, vi delar inte din information med andra banker eller lån leverantörer. Vi på Profilkredit kommer ha åtkomst till ditt namn, adress samt annan information vi får av kunden.