Låna utan UC

Rot avdrag

När du i Sverige anlitar ett företag för reparation, ombyggnad, tillbyggnad eller underhåll så kan du få dra av delar av arbetskonstanden med hjälp av rotavdrag.

ROT-avdraget tillsammans med RUT-avdraget når upp till en maxsumma på 75 000 kronor per person och år. ROT-avdraget får dock max uppgå till 50 000 kronor. 

Är ni två stycken som bor i bostaden så finns det en möjlighet att ni båda kan ta del utav ROT-avdraget vilket betyder att ni båda kan ha rätt till en skattereduktion upp till 50 000 kronor. 

Vad kan man använda ROT avdrag till?

ROT är en förkortning för reparation, ombyggnad och tillbyggnad. Det är när du anlitar företag som erbjuder dessa tjänster som du kan använda dig utav ROT-avdraget. 

Så om du har tänkt att göra en renovering i hemmet så kan ROT-avdraget hjälpa dig ekonomiskt. 

Avdraget kan högst vara 30 procent av arbetskostnaden hos företaget du anlitat som erbjuder dessa tjänster och det gäller inte för material eller färdkostnader. 

För att ta del utav ROT-avdraget så finns det några krav som behöver uppfyllas.

Först och främst behöver du ha fyllt 18 år, sedan behöver du även äga och minst delvis bo i bostaden som arbetet ska utföras i. Du kan alltså inte använda dig utav ROT-avdraget i en hyresrätt.

Tänk också på att det är du och företaget du anlitar som gemensamt har ansvar att ta reda på om arbetet som ska utföras ger rätt till rotavdrag. 

Småhus, bostadsrätt och ägarlägenhet har nämligen olika regler för vilka arbeten som ger rätt till ROT avdraget och det går aldrig att få ROT avdrag vid nybyggen.

Kostnadseffektivt underhåll hemma med ROT och Ränta

Om du tar lån för att göra en renovering eller en reparation hemma så kan du även då ta del av rot avdraget. 

Då kan du även få ränteavdrag på lånet som du tagit för dina renoveringskostnader. På detta sätt kan du få ner dina renoveringskostnader ordentligt.

Det kan vara effektivt och smart att ta ett lån för att renovera hemma när man har möjlighet att använda rotavdraget. Dels kan du komma igång snabbare men du kommer också att dra ner utgifterna och ha möjlighet att spara lite pengar, eller lägga pengarna på någonting annat kul istället.

Serious woman using laptop checking email news online sitting on sofa, searching for friends in internet social networks or working on computer, writing blog or watching webinar, studying at home

Renoveringslån hos Profilkredit

Hos Profilkredit kan du ta ett blancolån på upp till 50 000 kronor för hem, renoveringar och andra underhåll i ditt hem. Så har du planer på att renovera så är detta ett hett tips.

Det är väldigt enkelt att ansöka om ett lån utan UC hos Profilkredit och tar bara 2 minuter att klicka sig igenom. 

Så fort ansökan är inskickad och du blir godkänd så får du ett e-mail med dina lånedokument och lånevillkor, sedan skickas pengarna direkt till det kontonummer du angivit. 

För att kunna ta ett lån hos Profilkredit så behöver du vara minst 20 år och max 70 år. Dessutom finns följande krav för att erhålla ett lån.

  • Svenskt personnummer och folkbokföringsadress
  • E-legitimation (BankID)
  • Svenskt mobiltelefonnummer
  • En aktiv e-mailadress
  • Regelbunden inkomst
  • Ett bankkonto