Servicemeddelande

Tack för ditt svar!

Vi strävar efter att hjälpa våra kunder på bästa möjliga sätt. Därför betyder det mycket att vi får den här typen av feedback.
Vi vill gärna involvera våra kunder i våra beslut.
Med hjälp av dig kan vi göra just det och på så vis förbättra din kundupplevelse hos oss.

----------------------------------------------------------

Har du frågor, eller något du inte kan hitta svaren på?

Ansökan

Hur mycket kan jag låna?

Hos Profilkredit.se kan du låna upp till 50.000 kr under 24 månader. Du kan ta ditt första lån hos Profilkredit, så länge du har fyllt 20 år och inte finns i Kronofogdens register.

Kreditprövning

Vi använder oss av Bisnode för att få hjälp att kreditvärdera våra kunder.

Hur fort får jag svar på min låneansökning?

När du ansöker om ett lån, värderar vi med detsamma om du kan ta ett lån hos Profilkredit. Om du blir godkänd så mottar du ett e-mail med dina lånedokument samt lånevillkor. När du blivit godkänd blir pengarna direkt överförda till det kontonummer du har angivit.

Kan jag annullera min låneansökning?

Har du inte gjort färdigt processen, kommer ansökan att bli annullerad efter några dagar. Om du har signerat med BankID, men inte fått beloppet utbetalt så kontakta oss vänligast på kontakt@profilkredit.se

Vilka krav ska man uppfylla för att låna pengar hos Profilkredit?
- Du ska vara minst 20 år och myndig.- Du ska ha ett svenskt personnummer och vara folkbokförd i Sverige.

- Du ska ha en aktiv e-mail adress.

- Du ska ha ett Bankkonto.

- Du får inte ha några betalningsanmärkningar från de 12 senaste månaderna, men äldre går bra.

- Du får inte finnas i Kronofogdens register.

- Du får inte vara över 70 år.

Varför ska jag registrera mitt betal/kreditkort?

Vi begär att våra kunder registrerar sin kortinformation vid ansökningsprocessen för att förenkla återbetalningsprocessen så mycket som möjligt. Dina månatliga betalningar kommer dras automatiskt från ditt registrerade kort på din förfallodag utan att du behöver göra något. Precis som om du hade haft ditt kort knutet till en prenumeration hos en tidning.

Kortregistreringen har ingenting att göra med din utbetalning och du kan själv välja vilket bankkonto du vill att pengarna blir skickade till i det kommande steget.

Vad är 3DS?

3DS är det verifieringssystem som vi använder när du registrerar ditt kort. När du registrerar ditt kort kommer du få legitimera dig med ditt mobila BankID för att vi ska kunna se att kortet som registreras tillhör dig.

Jag har försökt ansöka om ett lån hos er tidigare och blivit nekad, kan jag ansöka om ett nytt lån igen?

Om du loggar in på din profil och inte kan ansöka om ett nytt lån kan du kontakta vår kundservice så vi kan uppdatera din profil och du kan ansöka om ett nytt lån.

Trygghet

Ska jag ställa säkerhet för lånet?

Profilkredit kräver ingen säkerhet när du tar ett lån – och därför kan vi ge dig svar på din låneansökning direkt. Vi ber dig dock om att upplysa din månatliga inkomst samt förväntade månatliga utgifter. Det gör vi för att vi bättre ska kunna värdera om du har möjlighet att betala tillbaka.

Finns det någon risk med att ta ett lån hos Profilkredit?

Nej, det finns inga risker när du tar ett lån hos Profilkredit. Du ska dock vara uppmärksam på att du skriver under ett låneavtal och därmed blir ansvarig för de pengar du har lånat och som ska betalas tillbaka till Profilkredit, inklusive de avgifter och räntor som tillkommer.

Behöver jag någon dokumentation till mitt lån?

Profilkredit kommer att göra en kreditupplysning av den som ansöker för ett lån. På så vis kommer vi få all nödvändig information. Detta gör vi efter att ansökanden ger samtycke till villkoren.

Är det säkert att låna hos Profilkredit?

Ja, du ska skriva under ditt låneavtal med BankID. På så vis är det ingen annan som kan ta ett lån i ditt namn och därför är vi säkra på att det är du som ingår låneavtalet. Pengarna du lånar blir utbetalda till det kontonummer du har angivit då du upprättade din profil.

Kan jag uppdatera mina personliga upplysningar?

Det är viktigt att vi har dina rätta upplysningar. Om det sker ändringar av adress, telefonnummer eller e-mail, ska du uppdatera denna information. Detta kan göras via ditt Profilkredit konto.

Någon har stulit mitt ID och har tagit ett lån i mitt namn

Vi rekommenderar att du polisanmäler det direkt. De kommer att göra en rapport som du ska skicka till oss. Innan det är polisanmält så är du ansvarig för lånet.

Kan ni göra så jag inte kan låna hos er mer?

Ja, vi kan registrera dig och blockera dig så att du inte kan låna hos oss mer. Kontakta oss vänligast på kontakt@profilkredit.se

Kan ni ta bort mitt konto efter jag betalat tillbaka mitt lån hos er?

När du har betalat av ditt lån hos oss har vi en skyldighet att spara dina uppgifter i 5 år. Din profil kommer vara kvar men om du är intresserad av att ansöka om ett nytt lån ska du göra en ny ansökan med en ny kreditprövning. Om du är säker på att du inte vill ansöka om framtida lån kan du kontakta vår kundservice via mail och meddela att du vill bli spärrad från att ansöka om ett nytt lån.