SMS lån som beviljar många

Ett SMS lån är ett populärt sätt att få pengar på kontot snabbt och utan onödigt krångel. Du kan ansöka om ett SMS lån som beviljar många bekvämt från kontoret, på semester eller till och med på väg till jobbet. SMS lån tillhandahålls huvudsakligen av privata företag som inte är banker. På Profilkredit.se erbjuder vi lån från 10.000kr upp till 50.000kr.

SMS lån som godkänner de flesta

SMS kan skickas för många olika ändamål – förutom regelbunden kommunikation med vänner och familj kan vi i dagsläget använda dem för att betala för olika tjänster, skicka bidrag till välgörenhetsorganisationer eller spela spel på nätet. Textmeddelandena kan dock också användas för att ansöka om ett snabb, icke-banklån. Dessa lån kallas för SMS lån och du behöver inte ens vara ansluten till nätet för att ansöka om ett SMS lån som godkänner alla – allt du behöver göra är att skicka ett SMS från din mobiltelefon, var du än är.

SMS lån har blivit en av de mest populära typerna av låneprodukter på den svenska marknaden. Detta beror främst på snabbhet, enkel ansökningsprocess och tillgänglighet för ett stort antal sökande – kraven är nämligen mycket enklare än för vanliga banklån.

Skillnaden mellan SMS lån och andra snabblån

Vid första anblicken skulle man kunna tycka att endast lån som anordnas via SMS kallas för SMS-lån, men för närvarande kallas nu även andra snabba lånetyper för SMS-lån. Förr så hade inte alla tillgång till internet, och behovet av ett alternativt sätt att ansöka om ett lån var därför stort, men idag har de allra flesta människor tillgång till Internet och kan därför ansöka om ett snabblån via webbläsaren.

Fördelar med SMS-lån som beviljar många

Nedan hittar du en lista över fördelar med snabblån som godkänner alla:

 • Låna enkelt och bekvämt – antingen online eller via SMS
 • Snabb behandling och direkt utbetalning till kundens bankkonto
 • Man kan välja ur ett stort antal långivare som inte är banker
 • Stor chans att godkännas – de allra flesta ansökningar godkänns
 • Lånet är också avsett för arbetslösa, skuldsatta, pensionärer, studenter etc.
 • Pengarna lånas oftast ut utan UC och säkerhet

Nackdelar med SMS-lån som beviljar många

Det finns några få nackdelar med snabblån som beviljas:

 • Utbudet av belopp som kan lånas är mycket begränsat
 • Kortare lånetid än hos banklån
 • Det finns ofta relativt höga avgifter och räntor
 • Sen återbetalning kan medföra höga kostnader
 • Vissa SMS-lån är för oförmånliga

Ansöka om SMS lån online eller via sms?

När är det vettigt att ansöka med ett sms och när ska man ansöka online?

En ansökan via sms är vettigt om:

 • Du befinner dig på en plats där du inte har tillgång till internet
 • Har en taxa med gratis SMS, du är inte vid datorn och du har ingen smartphone

En ansökan online är lämplig om:

 • När du befinner dig vid en dator som är ansluten till Internet
 • Om SMS skulle kosta dig pengar (ingenting betalas för online applikationen)

I de flesta fall är det bekvämare att skicka in låneansökan online.

SMS-lån och deras säkerhet

Många undrar hur pass säkra SMS-lån egentligen är. Finns det ingen risk för att dina uppgifter kommer missbrukas av någon obehörig? I det avseendet kan du vara helt lugn – alla pålitliga långivare har sina SMS-lån ordentligt säkrade och det finns ingen risk för att dina data missbrukas.

Exempel på när det är lämpligt att ansöka om ett SMS-lån

Så när ska du ansöka om ett SMS-lån?

 • när du måste betala en räkning som inte kan skjutas upp
 • när du på något sätt måste överleva de sista dagarna tills lönedagen
 • om du vill köpa något som kan säljas ut snabbt
 • om något går sönder hemma (TV, PC, kylskåp, etc.) och du behöver en snabb reparation

Snabblån som beviljar de flesta

Idag är banklån inte tillgängliga för alla kunder, främst på grund av betalningsanmärkningar eller dålig kreditvärdighet. Allt du behöver är en sen betalning av lånet och banken kan avvisa din låneansökan. Naturligtvis kräver banken också din inkomsthistorik, och detta är ett stort problem för till exempel nystartade företag. I ett sådant fall finns det en möjlighet att välja icke-banklån utan säkerhet, även för problemkunder.

Snabblån utan UC

Behöver du låna pengar trots betalningsanmärkningar hos Kronofogden eller dålig kreditvärdighet? Då lånar det sig på lång sikt att ta ett lån utan UC – en upplysning hos Upplysningscentral kommer nämligen bara att försämra din kreditvärdighet vidare. Lyckligtvis så gör många svenska långivare upplysning hos alternativa källor såsom Bisnode eller Creditsafe.

Många kreditgivare beviljar lån även till personer som har haft skulder eller problem med betalning av krediter tidigare. Att lösa dina finansiella problem behöver inte vara komplicerat alls – det är relativt enkelt. Inte heller betalningsanmärkningar hos Kronofogden behöver sätta stopp till låntagarens lånechanser.  Om du råkar ha fått betalningsanmärkningar nyligen så ansök i så fall helt enkelt om icke-bankföretag, oavsett vad du behöver pengar till.

Läs mer om våra lånevillkor här

Lån som beviljar de flesta

I Sverige erbjuds det olika typer av sms lån som beviljar alla. Nedan kan du läsa mer om de olika lånetyperna.

Icke-banklån

Låna pengar till bil, bröllop eller bostad hos som inte är banker eller andra stora finansiella institutioner. Du kan låna online utan att behöva gå någonstans, ladda upp nödvändiga dokument via en dator och använda pengarna precis till det du vill. Den enda begränsningen kan vara att tekniken eller internetanslutningen inte fungerar som det ska, vilket kan i dagsläget lösas utan stora problem. När det gäller villkor kan icke-banklån redan vara nästa lika förmånliga som bankernas erbjudanden. Lån är vanligtvis utan UC eller säkerhet, vilket gör de tillgängliga även till dig med dålig kreditvärdighet eller dig som inte vill riskera att förlora personliga tillgångar.

Snabblån

Snabblån som beviljas alla är en redan välkänd term för lån från icke-bankinstitut. Snabblånets största fördel är hastigheten av pengaöverföring till kontot som sker automatiskt och även kallas för direkt utbetalning. När din ansökan väl har godkänts har du pengar på ditt konto inom 15 minuter eller ännu snabbare. Om du tillhandahåller alla dokument får du alltså ett snabblån utbetalat inom en dag.

Lån utan intäktsbevis

Denna typ av lån är i nuläget praktiskt taget omöjligt att tillhandahålla enligt den nya lagstiftningen. Varje kreditgivare (bank och icke-bank) måste kontrollera sökandens betalningsförmåga och kreditvärdighet innan de beviljar lånet. För att göra detta måste låntagaren känna till detaljer om sin inkomst. Inkomst bevisas enklast med en bekräftelse från arbetsgivaren, en skattedeklaration eller ett kontoutdrag. Långivare kräver vanligtvis bekräftelse för föregående år, eller två år i rad, alternativt kontoutdrag för de senaste 3 månaderna. Syftet med förordningen är att skydda sökande från att falla i skuldfällan när de skulle kunna bli ännu mer skuldsatta.

SMS-lån

Tidigare ett mycket populärt sätt att ansöka om ett lån som idag ersätts av online-lån, som du också kan ansöka om med en smartphone via din mobil webbläsare. Du kan låna både från en bank eller en icke-bankinstitution. Den största fördelen med den här lånetypen är hur snabbt du blir klar med din ansökan och hur snabbt dina pengar utbetalas till ditt bankkonto.

Lånekonsolidering

Om du har fler lån som du inte kan betala tillbaka, eller har höga räntor, kan du ansöka om så kallad konsolidering, vilket betyder att du slår samman olika lån och krediter till ett lån med förmånligare ränta. Målet är att sänka den månatliga betalningen genom att sänka räntan eller avsluta lån med onödiga avgifter, försäkringar etc. När du ansöker om konsolideringen av flera lån så måste du tillhandahålla nödvändiga dokument och kontrakt från befintliga lån vid ansökningstillfället.

Lån med direkt utbetalning

Det här är vad vi kan kalla alla lån som betalas ut direkt till ditt bankkonto, oftast i samband med långodkännandet. Pengarna överförs till sökandes konto, t.ex. vid konsolidering av befintliga lån eller vid godkännande av ett snabblån. När du får lån med direktutbetalning beviljat så kan du förvänta dig att få dina pengar överförda mycket snabbare än om din låneansökan granskades manuellt.

Lån utan UC

I likhet med ett lån utan intäkts bevis, enligt ny lagstiftning, är ett lån utan upplysning om sökandes ekonomiska situation praktiskt taget förbjudet av den svenska lagstiftningen. Långivaren måste verifiera kundens återbetalningsförmåga av lånet, och därmed sänka risken att förlora egna tillgångar. Om kreditgivare hittar information om förfallna skulder i kreditregistret så kan de bestämma sig att inte bevilja ett lån.