SMS lån som beviljar många

Ett SMS lån är ett populärt sätt att få pengar på kontot utan onödigt krångel. Du kan ansöka om ett SMS lån som beviljar många bekvämt från kontoret, på semester eller till och med på väg till jobbet. SMS lån tillhandahålls huvudsakligen av privata företag som inte är banker. På Profilkredit.se erbjuder vi lån från 10.000kr upp till 50.000kr med hög beviljandegrad.

SMS lån som godkänner många

SMS kan skickas för många olika ändamål – förutom regelbunden kommunikation med vänner och familj kan vi i dagsläget använda dem för att betala för olika tjänster, skicka bidrag till välgörenhetsorganisationer eller spela spel på nätet. Textmeddelandena kan dock också användas för att ansöka om ett snabb, icke-banklån. Dessa lån kallas för SMS lån och du behöver inte ens vara ansluten till nätet för att ansöka om ett SMS lån som godkänner alla – allt du behöver göra är att skicka ett SMS från din mobiltelefon, var du än är.

SMS lån har blivit en av de mest populära typerna av låneprodukter på den svenska marknaden. Detta beror främst på att det är en enkel ansökningsprocess och tillgänglighet för ett stort antal sökande.

Skillnaden mellan SMS lån och andra snabblån

Vid första anblicken skulle man kunna tycka att endast lån som anordnas via SMS kallas för SMS-lån, men för närvarande kallas nu även andra mindre lånetyper för SMS-lån. Förr så hade inte alla tillgång till internet, och behovet av ett alternativt sätt att ansöka om ett lån var därför stort, men idag har de allra flesta människor tillgång till Internet och kan därför ansöka om ett snabblån via webbläsaren.

Fördelar med SMS-lån som beviljar många

Nedan hittar du en lista över fördelar med snabblån:

 • Låna enkelt och bekvämt – antingen online eller via SMS
 • Behandling och direkt utbetalning till kundens bankkonto
 • Man kan välja ur ett stort antal långivare som inte är banker
 • Högre beviljandegrad än ett banklån –  Du som uppfyller grundkraven för ett smslån har goda chanser att beviljas lån.
 • Pengarna lånas oftast ut utan UC och säkerhet

Nackdelar med SMS-lån som beviljar många

Nackdelar man kan finna hos snabblån med hög beviljandegrad:

 • Utbudet av belopp som kan lånas är mycket begränsat
 • Kortare lånetid än hos banklån
 • Det finns ofta relativt höga avgifter och räntor
 • Sen återbetalning kan medföra höga kostnader
 • Vissa SMS-lån är för oförmånliga

Ansöka om SMS lån online eller via sms?

När är det vettigt att ansöka med ett sms och när ska man ansöka online?

En ansökan via sms är vettigt om:

 • Du befinner dig på en plats där du inte har tillgång till internet
 • Har gratis SMS och du är inte vid datorn eller inte äger en smartphone

En ansökan online är lämplig om:

 • När du har tillgång till en smartphone eller en dator som är ansluten till Internet
 • Om SMS skulle kosta dig pengar

I de flesta fall är det bekvämare att skicka in låneansökan online.

SMS-lån och deras säkerhet

Många undrar hur pass säkra SMS-lån egentligen är. Finns det ingen risk för att dina uppgifter kommer missbrukas av någon obehörig? I det avseendet kan du vara helt lugn – Vi är en pålitlig långivare som inte ger ut SMS-lån och våra lån är ordentligt säkrade och det finns ingen risk för att dina data missbrukas.

Exempel på när det är lämpligt att ansöka om ett SMS-lån

Så när ska du ansöka om ett SMS-lån?

 • när du måste betala en räkning som inte kan skjutas upp
 • när du på något sätt måste överleva de sista dagarna tills lönedagen
 • om du vill köpa något som är på rea just nu
 • om något går sönder hemma (TV, PC, kylskåp, etc.) och du behöver en snabb reparation

Snabblån som beviljar de flesta

Idag är banklån inte tillgängliga för alla kunder, främst på grund av betalningsanmärkningar eller dålig kreditvärdighet. Allt du behöver är en sen betalning av lånet och banken kan avvisa din låneansökan. Naturligtvis kräver banken också din inkomsthistorik, och detta är ett stort problem för till exempel nystartade företag. I ett sådant fall finns det en möjlighet att välja icke-banklån utan säkerhet.

Snabblån utan UC

Om du vill ansöka om ett mindre lån bör du ta ett lån utan UC då upprepade förfrågningar hos upplysningscentralen kommer att försämra din kreditvärdighet och försämra dina möjligheter att ansöka om lån i framtiden. Lyckligtvis så gör många svenska långivare sin kreditupplysning hos alternativa källor såsom Bisnode eller Creditsafe.

OBS!
Kom ihåg att snabblån och smslån oftast är en högkostnadskredit och att du inte ska ta nya lån för att täcka kostnaderna av ett annat lån, vänd dig i sådant fall till skuld och budgetrådgivningen i din kommun.

Läs mer om våra lånevillkor här

Lån som beviljar de flesta

I Sverige erbjuds det olika typer av sms lån som beviljar alla. Nedan kan du läsa mer om de olika lånetyperna.

Icke-banklån

Du kan låna online utan att behöva gå någonstans, ladda upp nödvändiga dokument via en dator och använda pengarna precis till det du vill. Den enda begränsningen kan vara att tekniken eller internetanslutningen inte fungerar som det ska, vilket kan i dagsläget lösas utan stora problem. När det gäller villkor kan icke-banklån redan vara nästa lika förmånliga som bankernas erbjudanden. Lån är vanligtvis utan UC eller säkerhet, vilket gör de tillgängliga även till dig med dålig kreditvärdighet eller dig som inte vill riskera att förlora personliga tillgångar.

Snabblån

Snabblån är redan en välkänd term för lån från icke-bankinstitut. Snabblånets största fördel är hastigheten av pengaöverföring till kontot som sker automatiskt och även kallas för direkt utbetalning. När din ansökan väl har godkänts har du pengar på ditt konto inom 15 minuter. Om du tillhandahåller alla dokument får du alltså ett snabblån utbetalat samma dag.

Lån utan intäktsbevis

Denna typ av lån är i nuläget praktiskt taget omöjligt att tillhandahålla enligt den nya lagstiftningen. Varje kreditgivare (bank och icke-bank) måste kontrollera sökandens betalningsförmåga och kreditvärdighet innan de beviljar lånet. För att göra detta måste låntagaren känna till detaljer om sin inkomst. Inkomst bevisas enklast med en bekräftelse från arbetsgivaren, en skattedeklaration eller ett kontoutdrag. Långivare kräver vanligtvis bekräftelse för föregående år, eller två år i rad, alternativt kontoutdrag för de senaste 3 månaderna. Syftet med förordningen är att skydda sökande från att falla i skuldfällan när de skulle kunna bli ännu mer skuldsatta.

SMS-lån

Tidigare ett mycket populärt sätt att ansöka om ett lån som idag ersätts av online-lån, som du också kan ansöka om med en smartphone via din mobil webbläsare. Du kan låna både från en bank eller en icke-bankinstitution. Den största fördelen med den här lånetypen är hur snabbt du blir klar med din ansökan och hur snabbt dina pengar utbetalas till ditt bankkonto.

Lånekonsolidering

Om du har fler lån som du inte kan betala tillbaka, eller har höga räntor, kan du ansöka om så kallad konsolidering, vilket betyder att du slår samman olika lån och krediter till ett lån med förmånligare ränta. Målet är att sänka den månatliga betalningen genom att sänka räntan eller avsluta lån med onödiga avgifter, försäkringar etc. När du ansöker om konsolideringen av flera lån så måste du tillhandahålla nödvändiga dokument och kontrakt från befintliga lån vid ansökningstillfället.

Lån med direkt utbetalning

Det här är vad vi kan kalla alla lån som betalas ut direkt till ditt bankkonto, oftast i samband med långodkännandet. Pengarna överförs till sökandes konto, t.ex. vid konsolidering av befintliga lån eller vid godkännande av ett snabblån. När du får lån med direktutbetalning beviljat så kan du förvänta dig att få dina pengar överförda inom en kort tid.

Lån utan UC

I likhet med ett lån utan intäktsbevis, enligt ny lagstiftning, är ett lån utan upplysning om sökandes ekonomiska situation praktiskt taget förbjudet av den svenska lagstiftningen. Långivaren måste verifiera kundens återbetalningsförmåga av lånet, och därmed sänka risken att förlora egna tillgångar. Om kreditgivaren hittar information om förfallna skulder i kreditregistret så kan de bestämma sig att inte bevilja ett lån.