Profilkredit

Snabblån

Profilkredit erbjuder snabblån  med snabba handläggningstider och utbetalningstider! Profilkredit använder istället en annan kreditupplysning som inte försämrar din kreditvärdighet. Så när din bil går sönder eller om du akut behöver täcka en oväntad kostnad kan ett snabblån vara räddningen. Profilkredit finns här för dig när du är i behov av ett snabblån!

Profilkredit

När kan ett snabblån vara en bra ide?

Det kan uppstå situationer då ett snabblån är värt att ta. Ett snabblån kan vara bra när du vill låna pengar snabbt och enkelt utan att få anmärkningar i kreditregistret. Det kan exempelvis vara lämpligt med ett snabblån när oväntade utgifter dyker upp. Du kanske måste laga den trasiga bilen som du är beroende av? Datorn på ditt företag som är grunden till hela verksamheten kanske har gått sönder? Du kanske till och med måste betala en dyr sjukhusvistelse för någon i din närhet? Det kan även vara så att du inte kan låna pengar genom storbanker eller andra mer traditionella kreditgivare. Snabblån kan helt enkelt rädda dig från ekonomiskt svåra situationer. Profilkredit erbjuder snabblån mellan 10 000 kr och 50 000 kr. Vid godkänd ansökan betalas dina pengar direkt till ditt bankkonto och vi frågar aldrig vad du ska använda pengarna till. Snabblån kan användas på ett bra sätt och vara lösningen på ekonomiskt svåra situationer.

Återbetalning av ditt snabblån

Det är viktigt att sköta sina korttidslån och krediter på ett ansvarsfullt sätt. Snabblån ska vara en tillgång och inte göra ekonomisk skada. Du som låntagare bör alltid vara medveten om att ett snabblån är en kortsiktig lösning som snabbt kan bli dyrare än vad du hade tänkt dig. Om låntagaren inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar hen att få inkassoavgifter eller i värsta fall hamna hos kronofogden. När du vill låna pengar bör du alltid tänka igenom lånet och vara säker på att du kan betala tillbaka hela skulden.

När kommer pengarna på kontot?

När du ansöker om ett snabblån hos Profilkredit kan du förvänta dig att pengarna finns på ditt bankkonto inom ett par minuter om ansökan beviljas. Ansökningsprocessen är mycket snabb och enkel och du får svar inom några minuter. Allt du behöver göra för att lämna in en låneansökan hos Profilkredit är att ange:

 • Det önskade lånebeloppet
 • Personliga detaljer – namn och personnummer
 • Adress (du måste vara bosatt i Sverige)
 • Boendestatus
 • Anställningsstatus
 • Månadsinkomst
 • Detaljer om ditt bankkonto som du vill att pengarna betalas till
 • Signera med BankID

För att ansöka om ett snabblån hos Profilkredit kan du besöka vår webbsida via datorn eller mobiltelefonen. Uppgifter om räntor och det totala beloppet som ska betalas tillbaka ser du innan du slutför ansökan.

Profilkredit : Våra krav för snabblån 

Precis som alla kreditutgivare som erbjuder snabblån har vi på Profilkredit vissa krav på låntagaren. Om du uppfyller samtliga krav kommer din ansökan om ett lån hos Profilkredit godkännas automatiskt. Våra krav för att låna pengar hos oss är:

 • Du får inte finnas med i kronofogdens register
 • Du får inte ha några betalningsanmärkningar från de senaste 12 månaderna. Äldre betalningsanmärkningar går bra
 • Du får inte vara äldre än 70 år
 • Du måste ha en aktiv e-post adress
 • Du måste ha ett svenskt bankkonto
 • Du måste vara folkbokförd i Sverige och du måste ha ett svenskt personnummer
 • Du måste vara myndig och minst 20 år gammal

Hur lång tid kan jag låna pengar med ett snabblån?

Hur länge du kan låna pengar med snabblån hos Profilkredit varierar. Det är låntagaren själv som bestämmer tidsperioden för lånet. Däremot är den längsta tiden för ett lån 24 månader. Det kan vara bra att veta att räntor och den totala kostnaden för lånet påverkas av lånetiden. För att göra detta tydligare kommer ett exempel nedan:

Om du lånar 25 000 kr i 24 månader blir den totala månadskostnaden 1585 kr för lånet. Den nominella årsräntan är då 39% och den effektiva räntan är 54,14%. En sammanfattning av lånet skulle sådana fall se ut såhär:

 • Låneperiod: 24 månader
 • Månadskostnad: 1585 kr
 • Nominell årsränta: 39 %
 • Effektiv ränta: 54,14 %
 • Total kostnad att betala tillbaka: 38 040 kr

Som utgångspunkt delbetalar du alltså lånet över 24 månader. Förfallodagen för delbetalningarna sker alltid den 27e i månaden, alltså efter att lånet har kommit. I samband med att du ansöker om ett snabblån kommer återbetalningsplan att avtalas med dig. Vi ser alltid till att skicka en påminnelse några dagar innan du måste betala tillbaka skulden.

Tips för dig som vill ansöka om snabblån!

När du tar ett lån hos Profilkredit betalar du en uppläggnings avgift på 395kr. Samtidigt tillkommer en administrationsavgift på 45 kr / månaden. Den effektiva räntan är dessutom högre på mindre lån. Detta innebär att vid mindre lån blir avgifterna en större del av lånet. Vid större lån blir avgifterna istället en mindre del av det totala återbetalningsbeloppet. Med andra ord blir lånet billigare ju högre belopp som lånas. Vi kan ta ett räkneexempel på 20 000 kr.

Lånebelopp: 20 000 kr

Månadskostnad: 1282 kr

Att betala tillbaka: 30 768 kr

Låneperiod: 24 månader

Nominell årsränta: 39 kr

Effektiv ränta: 56. 04 %

Hos Profilkredit blir alltså den effektiva räntan högre ju lägre belopp som lånas. För den som vill ha så låg ränta som möjligt bör ta ett högre lån. Hos Profilkredit kan låntagaren betala tillbaka när som helst. Antingen hela beloppet på en gång eller delar av skulden. För att undvika administrationsavgifter kan det vara fördelaktigt att betala tillbaka så snabbt som möjligt. Trots att utgångspunkten för återbetalning är 24 månader finns det alltid möjlighet att återbetala snabbare. Detta kan vara fördelaktigt om du vill slippa olika avgifter.

jobba hemifrån

Man kan inte ta ett snabblån helt utan kreditupplysning

En låntagare kan aldrig ta ett snabblån helt utan kreditupplysning. Svensk lag säger att kreditföretaget alltid måste göra en kreditupplysning för att låna ut pengar. Däremot finns det olika kreditupplysningsföretag. Profilkredit använder istället kreditupplysningsföretaget Bisnode som inte försämrar kreditvärdigheten för låntagaren. Det finns två typer av kreditupplysningar:

Personupplysning

En personupplysning är en mer utförlig upplysning som alltid registreras på dig som låntagare och påverkar din kreditvärdighet. Denna typ av upplysning är standard när långivaren behöver så mycket information som möjligt om dig. 

Mikroupplysning

En mikroupplysning är en mindre detaljerad upplysning som inte registreras eller påverkar din kreditvärdighet. En mikroupplysning innehåller enbart uppgifter om namn och adress, betalningsanmärkningar och skuldsaldo hos kronofogden. För den som inte vill försämra sin kreditvärdighet är alltså en mikroupplysning att föredra. Det kan därför vara smart att alltid ta reda på vilken kreditupplysning som kreditföretaget gör. Profilkredit erbjuder snabblån utan personupplysningar.

Hur snabbt är ett snabblån?

Hos Profilkredit tar ansökan bara två minuter att genomföra. Blir din ansökan beviljad får du pengarna till kontot direkt. Att få svar på låneansökan tar som högst 24 timmar. Men när du ansöker om ett lån värderar vi ansökan med detsamma eftersom vi vet att det finns situationer då en person kan behöva pengar snabbt och enkelt. Snabblån kan exempelvis vara fördelaktigt när bilen som du är beroende av går sönder och behöver lagas. Det kan också vara så att kylen och frysen har gått sönder och behöver ersättas. Det finns alltså många situationer där olika oförutsedda utgifter och kostnader kan uppstå. I värsta fall kan det handla om din eller någon i din närhets hälsa. Ibland kan man även behöva låna snabba pengar för att inte missa drömresan med kompisgänget eller för att köpa nya kläder till den kommande arbetsintervjun. Snabblån finns med andra ord för att hjälpa personer i ekonomiskt svåra situationer.

Vanliga frågor om snabblån hos Profilkredit

 • Hur mycket kan jag låna hos Profilkredit?

Profilkredit erbjuder lån  mellan 10 000 – 50 000 kr i 24 månader.

 • Vad är ett snabblån?

Ett snabblån är ett lån som går snabbt att genomföra med direkta utbetalningar. Snabblån kännetecknas alltså av att låntagaren snabbt kan få tillgång till pengar utan att behöva använda någon av de stora bankerna.

 • Hur får jag ett snabblån hos Profilkredit?

För ett snabblån hos Profilkredit behöver du göra en ansökan. Ansökan innebär att du måste välja önskat belopp, ange uppgifter med dina upplysningar och skriva under med BankID. När din ansökan är beviljad betalas pengarna ut direkt till ditt konto. Du kan läsa mer om detta längre upp på sidan.

 • Är det säker att låna hos Profilkredit?

Ja, det är säkert att låna pengar hos Profilkredit. Eftersom du skriver under ditt låneavtal med BankID är det enbart du som kan ta ett lån i ditt egna namn.

 • Kan jag ta flera lån samtidigt hos Profilkredit?

Nej, hos profilkredit kan du endast ha ett lån åt gången. När du har betalat tillbaka det nuvarande lånet kan du ansöka om ett nytt lån.

 • Kan jag låna till vad som helst?

Profilkredit ställer aldrig några frågor om vad låntagaren ska använda pengarna till. Det är låntagaren själv som ansvarar för att pengarna används till nödvändiga saker. Dock avråder Profilkredit låntagaren till att låna pengar för att betala tillbaka ett annat lån.

Vad gör jag om jag inte kan betala tillbaka lånet?

Om låntagaren inte kan betala tillbaka i tid kan hen kontakta Profilkredit för att förlänga lånet och lägga upp en ny återbetalningsplan. Om låntagaren trots detta inte kan betala tillbaka hela skulden bör personen kontakta kommunen för att samtala med budget och skuldrådgivningen. Om låntagaren inte betalar tillbaka lånet enligt låneavtalet kommer det att skickas påminnelser med en avgift på 60 kr. Låntagaren får som högst tre påminnelser innan kravet övergår till inkasso. Vid utebliven återbetalning riskerar du att få en betalningsanmärkning som gör det svårare för dig att låna pengar i framtiden. Det är därför smart att ha en tydlig återbetalningsplan innan man ansöker om lån hos Profilkredit.

inkassokrav

Sammanfattning av snabblån hos Profilkredit

Vi använder kreditupplysningsföretaget Bisnode när vi gör en kreditupplysning. Ett lån går snabbt att ansöka om och pengarna betalas ut direkt till ditt konto vid godkänd ansökan.

Ett snabblån kan vara bra när du utsätts för ekonomiskt svåra situationer. Exempelvis kanske du behöver laga en trasig bil eller köpa ny kyl och frys till hemmet. Profilkredit erbjuder lån mellan 10 000 – 50 000 kr i 24 månader. Om låntagaren vill betala tillbaka snabbare än 24 månader är det möjligt. Lånets effektiva ränta blir högre ju lägre lånet är. För att få så låg ränta som möjligt kan det vara klokt att låna ett högre belopp. Det är viktigt för låntagaren att betala hela skulden enligt låneavtalet. Vid utebliven betalning riskerar låntagaren att få betalningsanmärkningar. Profilkredit avråder personer att låna pengar för att betala tillbaka en annan skuld. Om du inte kan betala tillbaka lånet bör du prata med kommunen för att få hjälp av budget och skuldrådgivningen.