Snabblån

Snabblån – Profilkredit 2022

Profilkredit erbjuder inte SMS lån, men eftersom vår webbplats är mobiloptimerad kan du låna pengar från din mobiltelefon, surfplatta eller dator. Du lånar inte direkt via SMS, utan du kan enkelt göra hela låneansökan online via din mobiltelefon eller surfplatta.

Vi är engagerade i att ge dig den bästa möjliga upplevelsen när du tar ett snabblån hos oss som är så likt ett SMS lån som möjligt men enklare. Därför försöker vi också betala ut pengarna så fort som möjligt och erbjuda ett tillräckligt högt belopp för att täcka dina utgifter.

Vi försöker låna ut pengar till personer som behöver ett lån och inte kan få lån i banken. Där hade man generellt vänt sig till SMS lån och därför försöker vi hjälpa till och erbjuda ett bättre alternativ. Det är även därför vi har valt att inte kräva någon säkerhet till skillnad från andra låneleverantörer.

Är du osäker på ifall du vill ta ett SMS lån borde du istället tänka på vårt snabblån som ett alternativ, du kan låna upp till 50 000 kr.

Snabblån

Snabblån

Varför snabblån istället för SMS lån?

Tidigare var det vanligt att man tog ett SMS lån när man behövde pengar snabbt. Men eftersom vår webbplats är mobiloptimerad är det lika lätt att ansöka efter ett lån här – och utan nackdelarna som kommer med ett SMS lån så klart. Allt du behöver för att kunna ansöka om ett snabblån hos oss är en mobiltelefon eller surfplatta. Är du på semester och känner att det börjar bli tomt på kontot kan du snabbt och enkelt ansöka efter ett lån på Profilkredit och ha åtkomst till pengarna så fort som möjligt.

Billigare än SMS lån

Ifall du vill vara säker att du får den lägsta räntan och därmed det billigaste lånet, se till att låna så låga belopp som möjligt och en kort återbetalningsperiod. Det brukar ge större chans att din ansökan blir godkänd än ifall man ansöker efter ett högt belopp.

Snabblån upp till 50 000 kr

Du kan låna från 10 000 kr till 50 000 kr på Profilkredit. De flesta lånar oftast 10 000, 15 000 eller 20 000, men det är såklart upp till dig hur mycket du vill låna. Samtidigt bör du även kontrollera hur mycket tid du behöver för att återbetala pengarna.

Snabblån utan säkerhet

Hos Profilkredit ställer vi låga krav för att du ska kunna ta ett lån. Ifall du har försökt ta ett vanligt banklån så vet du hur krävande det kan vara att gå igenom processen. Vi på Profilkredit tycker att det ska vara enkelt att kunna ta ett lån och därför har vi gjort det så simpelt som möjligt för dig.

Snabblån när du är 20 år

Du måste vara minst 20 år gammal för att kunna registrera dig för ett lån hos Profilkredit, och vi ställer inga frågor om hur du ska spendera dina pengar. Ifall du går till banken och frågar efter ett lån behöver du berätta exakt vad du behöver pengarna till. Oavsett ifall du behöver pengarna för hyran, en stadsresa eller något annat, behöver vi inte veta.

Fördelar och nackdelar med snabblån

Det finns olika fördelar och nackdelar vid att ta ett snabblån, men det är betydligt fler fördelar än nackdelar. Vi har försökt samla ihop de olika för- och nackdelarna med ett snabblån.

  • Snabb utbetalning
  • Enkelt att ansöka
  • Ingen säkerhet ställs
  • Använd pengarna till vad du vill
  • Låna hos oss, även ifall du inte kan låna från banken
  • Hos oss kan du i vissa fall låna även om du har betalningsanmärkningar
  • Flexibel återbetalning
  • Säkrare med snabblån än SMS lån
  • Räntan kan vara högre för andra lånebolag

Vad är ett SMS lån?

SMS lån blev populära efter de första låneleverantörerna erbjöd det för ett antal år sedan men eftersom tekniken utvecklades blev det också färre och färre som använde SMS lån. Numera är SMS lån inte lika relevanta men hos Profilkredit så kan du fortfarande låna pengar via din smartphone.

Guide till snabblån

Snabba lån är skapade framför allt för nödsituationer såsom olycksfall, oförväntade räkningar och akuta händelser eller när någonting går sönder. Trots att dessa oplanerade händelser kan bli en tråkig del av vardagen så är de lyckligtvis enkla att åtgärda med hjälp av ett snabblån. Efter att du har tagit hand om problemet så kan du betala dina skulder när du får nästa lån.

När ska jag ta ett snabblån?

Snabba lån kan ofta hjälpa till att hantera akuta ekonomiska problem som kan innefatta:

Samla dina nuvarande lån

Många tar ett lån för att samla sina nuvarande lån. När du ansöker om ett lån och använder det för att betala flera andra lån eller kreditkort kombinerar du alla dessa utestående skulder i en månadsbetalning, vilket gör det lättare att räkna ut en tidsram för att betala dina skulder utan att bli överväldigad.

Hemrenovering

Ett personligt lån kan vara ett bra alternativ att betala för ombyggnad av hemmet, oavsett om du vill sätta på ett nytt tak, installera solpaneler eller bygga om ditt kök.

Flyttkostnader

Du behöver antagligen inte ta ett personligt lån för att flytta över en kort sträcka. Men om du står inför en långväga flytt kan kostnaderna vara dyra nog för att ansöka om ett personligt lån. Personliga lån kan hjälpa dig att flytta dina hushållsartiklar från en plats till en annan, köpa nya möbler till din nya bostad, transportera ditt fordon över hela landet och täcka eventuella extrakostnader.

Finansiera begravningskostnader

Även om det är obekvämt att överväga, personliga lån kan vara en bra resurs om en familjemedlem dör. Kort sagt, begravningar är dyra. Kostnader för begravningsplatsen, kistan och begravningsbyrån kan snabbt uppgå till tiotusentals kronor.

Betala medicinska räkningar

Medicinska kostnader är en annan viktig anledning till att människor tar snabblån. Vanliga medicinska behandlingar som kan kräva att man lånar pengar är bl.a. tandarbete, kosmetisk kirurgi, fertilitetsbehandlingar och andra procedurer. Tilläggskostnader som medicinska resor, parkering, mediciner, servicedjur och eftervård kan också effektivt finansieras med ett snabblån.

Vitvaruköp

Hushållskatastrofer kan drabbas alla. Om du plötsligt behöver köpa en ny tvättmaskin och torktumlare men inte har pengarna till hands kan ett snabblån vara en bra lösning.

Fordonsfinansiering

Du kan också ansöka om ett snabblån när du överväger ett större köp som en bil, båt eller fritidsfordon. Exempel på andra stora inköp som kan kräva att man tar ett lån är husvagnar, motorcyklar, snöskotrar och hästar (inklusive släpvagn, sadel och annan ridutrustning).

Bröllopskostnader

I vissa fall är det en bra idé att ta ett snabblån innan du gifter dig. Ett bröllopslån kan användas för större kostnader som att hyra lokal och brudens klänning, samt mindre utgifter som blommor, fotografering, kakan och en bröllopskoordinator. Du kan också överväga att betala för förlovningsringen med ett snabblån. Om du inte vill tömma ditt sparkonto kan du överväga ett snabblån för att din förlovning och ditt bröllop ska vara precis som du alltid drömt om.

När ska jag inte överväga att använda ett snabblån?

Snabblånsprodukter kan vara lämpliga för nödsituationer. Det finns dock vissa tillfällen när ett snabblån inte rekommenderas. Exempel på sådana situationer kan vara:

Att upprätthålla en dyr livsstil

Gillar du att ha dyra prylar, avancerade telefoner och regelbundet äta på dyra restauranger? Om du inte har råd med att lyxa till vardagen är ett snabblån kanske inte en bra lösning av din livssituation.

Att göra ett stort köp som du verkligen inte har råd med

Om du måste låna för att köpa något du inte kan betala för på en gång så är det ofta en dålig idé att låna pengar till det – räntekostnaden kommer nämligen att höja totalkostnaden. Det bästa sättet att köpa dyra föremål du vill ha är att spara över tid så att du kan betala direkt och inte åta dig att betala dyra räntor i flera månader eller år.

Att du inte har dina utgifter under kontroll

Om du försöker leva långt över vad du tjänar kan ett snabblån teoretiskt sett lösa problemet på kort sikt. Men på lång sikt kommer du att göra alla dina månadskostnader ännu dyrare genom att betala ränta på dem – vilket innebär att du måste sänka din levnadsstandard ytterligare i framtiden för att leva inom din budget eftersom en del av dina pengar går till att betala dina skulder.

Ansökningsprocess

Det är en enkel process att ta ett snabblån hos Profilkredit. Du börjar med att välja hur mycket pengar du vill låna och då ser du även vad det totala återbetalningsbeloppet blir. Därefter trycker du på ”Låna nu ” och senare kommer Profilkredit hjälpa dig genom processen.

Snabblån utan UC

Vi använder inte information från Upplysningscentralen för de kreditupplysningar vi gör, vilket gör att våra kunders kreditvärdighet, och därmed deras möjligheter att låna pengar i framtider, inte påverkas negativt. Istället hämtar vi vår information från alternativa källor som inte förvärrar låntagarens kreditvärdighet.

Lån utan UC kan användas när du behöver tillgång till kapital för en nödkostnad, till exempel en vitvarureparation eller en medicinsk procedur som inte täcks av din allmänna försäkring. Snabblån utan UC blir också användbara i situationer där du behöver dina lånade pengar utbetalda direkt utan en utbetalningsfördröjning på upp till flera dagar.

Istället för att göra en traditionell UC kontroll så samarbetar vi med Bisnode, en alternativ upplysningscentral som ger oss information om din ekonomi utan att försämra din kreditvärdighet.

Snabblån med BankID

Innan BankID lanserades var det inte möjligt att betala med en smartphone utan det var först när mobilt BankID kom som man kunde legitimera sig med mobilen. Idag kan du dock använda mobilt BankID för att ta ett lån på vår hemsida.

Snabblån och räntor

Vår ränta, effektiv ränta och kreditkostnader är lika delaktiga när du ansöker om ett lån. Ifall du vill ha det lägsta möjliga räntebeloppet ska du ta så lågt lån som möjligt och den kortaste återbetalningsperioden. Tar man ett stort lån med lång återbetalningsperiod kommer det kosta mer.

Snabblån

Frågor & svar om snabblån

Är snabblån säkert?

Ett snabblån på Profilkredit genom mobilen är precis lika säkert som om du gjorde lånet över datorn eller surfplatta. Det är exakt samma process som du går igenom och därför borde du inte vara rädd över att det inte ska vara säkert.

Hur mycket lån kan jag ta?

Du kan låna från 10 000 kr till 50 000 kr. Vi rekommenderar alltid att låna för vad du behöver.

Hur snabb är utbetalningen?

När vi har granskat informationen och låneansökan kan vi godkänna lånet omedelbart. Då får du åtkomst till pengarna direkt.

Hur snabbt kan jag få svar?

Vi svarar alltid din ansökan omedelbart och din kreditvärdering är alltid gratis så du kan se hur mycket vi kan erbjuda dig. Ifall du har flera frågor kan du alltid kontakta oss.

Hur skiljer sig ett snabblån från ett vanligt banklån?

Ett snabblån skiljer sig från ett banklån på flera sätt – lånet beviljas på mindre summor (upp till 50 000 kr hos Profilkredit), utan säkerhet och på en gång. Det betyder att du kan få pengar på kontot redan inom några minuter.

Hur ansöker jag om ett snabblån?

Välj den önskade kreditnivån på vår hemsida, identifiera dig med Bank ID och fyll i dina personliga uppgifter. Därefter får lånebesked på en gång. Om din ansökan har blivit godkänt så får du pengar utbetalda på ditt konto direkt.

Tar ni kreditupplysning hos UC?

Nej, det gör vi inte. Vi hämtar information om våra kunders ekonomi från alternativa källor, vilket gör att låntagarnas kreditvärdighet inte påverkas när de lånar från oss.

Kan jag ta ett snabblån även om andra banker säger nej?

Det kan du, i vissa fall. Om du har en dålig ekonomi och inte har dina utgifter under kontroll rekommenderar vi inte att du ansöker om ett lån, då det kan vara svårt att återbetala det.

Får jag ta ett snabblån även om jag har betalningsanmärkningar?

Det kan du, om din betalningsanmärkning är äldre än 12 månader. Vi kommer att göra en kreditupplysning och bedöma din situation individuellt. Du kan läsa mer om våra lånevillkor här.