spara pengar

Goda råd till att spara pengar

Sedan barnsben har vi lärt oss att det är en bra idé att spara pengar. Ifall du har sparat pengar är du förberedd på oförutsedda utgifter. Det är en ekonomisk trygghet för dig så du inte hamnar i en oönskad situation där din ekonomi kan falla. Man vet aldrig ifall tvättmaskinen plötsligt går sönder eller du behöver boka tid hos tandläkaren akut. Det är saker du inte kan kontrollera.

Läs vidare så hjälper vi dig med 5 olika tips på hur du sparar dina pengar genom att ändra dåliga vanor.

Öppna ett sparkonto och försäkra dig mot oförutsedda utgifter

Om du tappar din telefon i toaletten eller ifall din cykel blir stulen kan det vara svårt att köpa en ny ifall man inte har sparat tillräckligt med pengar för det. Har du ett sparkonto kan du känna dig trygg ifall att en sådan olycka skulle ske. Då behöver du inte vänta tills nästa lön kommer för att betala dina oförutsedda utgifter. Läs vidare så hjälper vi dig organisera dina besparingar passande till ditt liv.

Fördelarna när man sparar pengar

Det finns en massa fördelar när man sparar pengar. Förutom de självklara fördelarna vi redan nämnt som att använda sparade pengar till oförutsedda utgifter så kan man även använda pengarna till erbjudanden du inte kan motstå. Det är viktigt att tänka på att spara pengar så att man kan utnyttja det när man väl behöver pengarna.

Spara pengar för att känna dig trygg

Det finns många svenskar som har en bra privatekonomi men det finns även många som befinner sig i en dålig ekonomisk situation. Har man en dålig ekonomi är det inte garanterat att man får låna pengar av sina vänner och familj. Dina nära och kära sätts i en omöjlig position och det blir en oväntad utgift bland deras ekonomi och det hela kan bli till en ond cirkel.

Ifall din månatliga inkomst inte är tillräcklig för att spara pengar har vi 5 enkla tips till att spara pengar i din vardag. Att spara pengar kommer vara en långsiktig lösning till ekonomiska problem som du senare kan utnyttja.

5 enkla tips till att spara pengar i vardagen

1. Äta hemma

Ifall du ofta köper mat för att äta ute eller som take-away kan du spara mycket pengar genom att laga maten själv och äta hemma istället. Vi tänker oftast inte på hur mycket pengar som går åt att äta ute när vi är på språng. Det är oftast ett spontana beslut som inte ges mycket fundering åt. Tänk därför på din konsumtion – då kan du fokusera på att enbart spendera pengar på det som är viktigt.

2. Sluta röka

Om du röker kan du spara mycket pengar genom att antigen skära ner på rökningen eller sluta helt. Vi förstår att ett sådant beslut är lättare sagt än gjort men när man vill spara pengar krävs disciplin. Ifall du går från att röka ett paket om dagen till ett halvt kan du spara upp till 600 kr i månaden. Det är pengar som du i framtiden kan behöva.

3. Byt eller sälj din bil

Har du en bil som du egentligen inte behöver? Det är dyrt att äga en bil. Förutom att köpa en bil är dyrt i sig så måste du även betala försäkring, skatt och bensin. Om du behöver en bil kan du istället välja att inte köra onödiga sträckor. Ta cykeln till affären och minska din bränsleförbrukning på det sättet. Det är lätt att spara pengar när man väljer att prioritera cykeln istället för bilen.

4. Minska vatten och elförbrukningen                                                            

Även om du inte tänker på det vardagligen kan du spara mycket pengar årligen genom att tänka på din el och vattenkonsumtion. Du kan till exempel komma ihåg att stänga av ljuset när du inte behöver det, ta kortare duschar och stänga kranen när man borstar tänderna. Du kan även byta dina lampor till LED-lampor. Det finns många alternativ.

5. Stoppa impulsköp

En av de stora faktorerna till att man inte kan spara pengar är oftast på grund av impulsköp. Detta gäller både när man handlar online och när man är ute och hittar ett par fina skor. Det är svårt att undvika att bli frestad men det är viktigt att du tänker på vad du verkligen behöver. Om du vill bli av med impulsköp som en oförväntad utgift gör en särskild budget för shoppingen.

Vad ska du göra ifall dina sparade pengar inte täcker dina oförutsedda utgifter? Få hjälp här

Är du i en situation där du inte har tillräckligt med pengar på grund av oförutsedda utgifter? Du kanske inte har tillräckligt med sparade pengar eller inga sparade pengar alls. Då kan ett alternativ vara att ta ett lån hos Profilkredit. Vi erbjuder lån från 10 000 kr upp till 50 000 kr och du kan använda pengarna till vad du vill. Vi försäkrar dig om att du har åtkomst till pengarna så fort som möjligt.

Ansök här om ett lån idag och få ett svar direkt!